Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další z komediálních filmů, který mě vždy dobře pobaví a zažene chmury. A Molinaro opět rozjíždí příběh, kde nedorozumění přináší zmatky a šílenosti, ve kterých se nakonec nevyzná nikdo z účastněných. Všechno graduje v emocích a živočišných pudech, aby se touha po životě vydrala ven. Malíř Yann Ducoudray (dobrý Pierre Richard) má jasný plán, který dostává ránu za ránou ihned od svého počátku. Snaží se balancovat na nebezpečné a ostré hraně, ze které ho každou chvilku strhnou nenechavé, prosebné i výhružné ruce ostatních. Tuto hru rozdmýchává především maniodepresivní dvojice sousedů Boris (skvělý Richard Bohringer) a Eva (dobrá a půvabná Emmanuelle Béart). Střídavě žárlí, citově vydírají, opouštějí a vyhrožují jeden druhému. Do jejich až sadistických hrátek je zapleten nejen nebohý malíř, ale i všichni, kdo se ho rozhodnou toho dne navštívit. Z dalších rolí: objekt romantické touhy malíře Florence Arnaud (šarmantní Fanny Cottençon), ztepilá palma a tancující uklízečka Marilda (Martine Maximin), malířův přítel Jean-Yves (Jean-Michel Dupuis), zvědavý manžel André Arnaud (Pierre Vernier), a zmatení policisté (Eric Blanc a Michel Creton). A tak se řádí. Prosí se, škemrá se, bojuje se, utíká se, střílí se, přelézá se přes balkon, vypadává se, křičí se, padá se, lamentuje se, a hlavně se miluje. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Netypická a trošku slabší Richardova komedie, kde je trochu méně praštěný a je spíš obětí než strůjcem komických situací. Úplně třeskutě jsem se nebavil, v podstatě mě polechtaly bránici pouze scény s ultra macho kreténem v podání Richarda Bohringera a kolotoče kolem Walteru PPK. Na letní večer, ale dostačující ... ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Divadelní etuda o čtyřech lidech, dvou bytech a nekonečných zmatcích, které přelévají děj z jednoho bytu do druhého. Pierre Richard jako by ztratil své kouzlo a snaží se bavit mimikou, na což prostě nemá. Zbytek herců je velice nevýrazný. A když je nejhůř, přispěchají policajti. Na tohle upozorňovali už Monty Pythoni. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vynikající, duchaplná a scénářově výborně propracovaná komedie, která dává smysl a nezakládá se pouze na pár úsměvných momentech, ale nabízí divákovi souvislý tok humorných situací po celou dobu komedie. Temperamentnost a lehkost, se kterou Pierre Richard zahrál roli plachého výtvarníka, který neudělá krok, aniž by nezpůsobil nějaké trable, je obdivuhodná. Na kvalitě snímku se také velkou měrou podepisuje vynikající dabing P. Olivy, který dokonalostí intonace překovává v mnohém i původní znění P. Richarda. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že k dobrému filmu není potřeba ani tak bohatá výprava, ale především kvalitní scénář. Na prostoru dvou bytů a chodby domu se odehrává příběh několika sousedů a známých založený na řadě nedorozumění vedoucích k žárlivosti. Jak jsem již zmiňoval u filmu Roztržitý, i zde platí, že méně je více. A Emmanuelle Béart je naprosto rozkošná a k nakousnutí... Nevíte náhodou někdo autora a název úvodní písně? Kdyby jo, napište mi, prosím... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)

Reklama

Reklama