Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Netypická a trošku slabší Richardova komedie, kde je trochu méně praštěný a je spíš obětí než strůjcem komických situací. Úplně třeskutě jsem se nebavil, v podstatě mě polechtaly bránici pouze scény s ultra macho kreténem v podání Richarda Bohringera a kolotoče kolem Walteru PPK. Na letní večer, ale dostačující ... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pierra Richarda zrovna nějak moc nemusím. Radši než jeho roztržitý poplety mám Belmonda nebo Funèse. Ale tady mi docela sednul. Klasická bláznivá konverzačka, ve které dojde ke spoustě záměn, předstírání a zabouchávání dveří. Dost se mi líbila Emmanuelle Béart jako Richardova sousedka. Naopak moc mi sem nesednul Richard Bohringer jako její manžel, v první polovině jako cholerický žárlivec ještě ujde, ale na konci je vidět, že komedie mu moc nejde. A nejlepší herec ve filmu... jsou dveře. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard se mi líbil spíše dříve, kde hrál roztržitého muže v hodně roztržitých filmech. Příkladem je třeba snímek "Roztržitý". Tohle taky nebylo vůbec špatné, ale první polovina filmu byla dost nudná a celkový dojem hodně srazila. V druhé polovině se kvalita a zábava markantně zvedla, a to už bylo o dost lepší. 65%(Herečky vybraly výborně - jedna hezčí než druhá). ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Když se řekne situační komedie, já osobně si představím Mr. Beana. Je to mmj. způsobeno tím, že jich nemám až tak moc nakoukaných. Rozhodl jsem se to napravit a kam jinam sáhnout, než do širokého repertoáru francouzských komedií. Nalevo od výtahu mě příjemně překvapilo chytrým scénářem s postavami, které byly s výjimkou psychopata souseda veskrze normální, takže se ty humorné scény odehrávaly bez použití prvoplánovitého šklebení, pádů, nebo jiných italianopropriet, které jsem měl s tímto žánrem spojené. Prostě jde poznat, že jde o přepis dvadelní hry, ve které musí dialogy fungovat. Jeden trochu trouba malíř, dvě krásné ženy a jeden superžárlivý soused. Zamíchat, protřepat, nasypat do bytů, ve kterých se prohání průvan a sledovat, jak se spořádanému Yannovi promění schůzka v katastrofální fiasko. Velmi příjemné překvapení. Pohodová záležitost stvořena jen pro pobavení...žádná dramedie, ale čistá frkomedie ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jeden výtah, Pierre Richard, Richard Bohringer, Emanuelle Béart a divadelní aranžmá. Pierre Richard je jako vždy dokonalý. Richard Bohringer je jako žárlivý manžel dokonalý. Emanuelle Béart jako vilná a mírně naivní mladá manželka je dokonalá, věčně bouchající dveře od bytu jsou poměrně dobrý a zároveň vděčný nápad, ale zvolený minimalismus, který v sobě nezapře divadelní předlohu, se po nějaké době omrzí a film pak ztrácí spád i vtip. I tak jde o milou komedii, která se snaží upřímně pobavit. Francouzské komedie vždycky měly svou kvalitu. Tahle je trošičku fádní až obyčejná. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama