Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, dneska se už takové netočí. Je sice docela korektní (viz ona černoška chytrý černošský policista v protikladu ke svému bílému a hloupému nadřízenému...), ale skvělé figurky (nejen Pierre Richard) tuhle taškařici dělají neskutečně pohodovou a zábavnou. Stokrát lepší než nejrůznější hlubokomyslné a "směřující" trapárny, které Francouzi točí dneska. Skvělý je Richard Bohringer, krásná Emmanuelle Beart, ale nejvíc mě zaujala Fanny Cottencon, které jsme si v jiném filmu ani nevšiml. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý čas celkem fajn zábava se sexy Emmanuelle Béártovou, démonickým Richardem Bohringerem a tradičně roztomilým Pierrem, I dveře se své role ujaly zodpovědně.  Klasická divadelní komedie z jednoho domu, s příjemnou atmosférou, které jenom v poslední třetině už docela dojde dech, až na skvělý popis bydlení ve třech. Ale nejlepší je vysvětlování pistolí. Něco podobného už je známé z Růžového pantera, ale tady to vytvořilo v kombinaci s policajty, Pierrovým pomatem vysvětlováním, přerušováním ostatních a příchodem přítele skvělé číslo. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Šílená taškařice, fraška...Připomnělo mi to nejakou uřvanou telenovelu. Nedorozumění za nedorozuměním, protože labilní idiot všechno nafukuje nenechá si nic vysvětlit, potom jsou do toho zatahování další a další, kteří také ztrácí nervy a přilévají do ohně přinejmeším benzín. Úplná konina to není, ale je to moc uřvané. Máte z toho pocit, že je každá situace vyhrocená do víšin. Herec obsazený do role Cholerika mi bytosně nesedí. Když se to dá rychle procvakat je to dobré, ale kdybych se na to měla dívat celé minutu po minutě a ještě by mezi to šupli pár reklam v telce, tak to bych fakt nedala. Souhlas s komentáři např: gouryella. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

První půlka mi připadala docela zábavná, i jsem se asi dvakrát zasmála. V druhé půlce už jsem se bohužel začala trochu nudit pro stále se opakující dva situační motivy z první půlky - přibouchnuté dveře a žárlivé scénky. Na 3 hvězdičky zvedám za závěr, který mě potěšil, a za to, že se původně jedná o divadelní scénář, což vysvětluje některé slabosti filmu. ()

Micione 

všechny recenze uživatele

Mít za sousedy extrémně žárlivý pár by možná ještě nebylo to nejhorší. Co ale dokážou způsobit zabouchnuté dveře a obyčejné požádání souseda o výpomoc :) Potom se není co divit, když tady už i zapřísáhlý abstinent mění svoje zásady a i tu blbou „ballantinku“ shledá coby radostnou spásu. Má žena si ohromně rozumí s naším sousedem. Oni se přímo zbožňují... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)

Reklama

Reklama