Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s Fantozzim, kdysi daaavno, kdyz jeste vysilala Premiera. Tehda nemela jeste ceska distribuce snahu cpat do nazvu "Ucetni" a film se jmenoval logicky Bajecny Fantozzi. Priznacny nazev, protoze jsem se opravdu bajecne bavil, jako uz nikdy znova u Fantozziho. Uvidime po tech dlouhych letech. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film s Fantozzim u nás vyšel teprve nedávno. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to o něco příjemnější kousek z toho nekonečného cyklu o účetních, i když s výhradou. Parodické události od pradávna až do budoucna. Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio), omyl boží, se svou věrnou ženou Pinou (Liu Bosisio) a krásnou dcerkou Mariangelou (Plinio Fernando). A ti všichni proti už povedeným božím výtvorům (Luc Merenda a Eva Lena). Ugo i často vybočuje ze svého hlupáctví, což je jen k dobru. Bohužel ne vždy. Za zmínku stojí období stvoření světa, těžký život v pravěku, maratónský běh, potíže s Ježíšem, středověký turnaj a americká anabáze. Nechybí samozřejmě postava Filiniho (Gigi Reder). Příjemné zpestření. Hlavně to není jenom merda, nové italské slovíčko, které mi uvízlo v paměti. ()

Gumeedek 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tohle bylo fakt trapné. Akorát snaha vytlouct z účetního co nejvíc za co nejmenší úsilí. Většina vtipů převzatá z dvou vydařených dílů o malérech pana účetního. Jinak je to snůška vzdechů a přihlouplých gest a výrazů ve tváři. Jedna hvězdička za jediné dva momenty, u kterých jsem se opravdu zasmála... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u tohohle díla smál, dnes se občas pousměju. Spousta pěkných nápadů (hlavně pravěk, ale i středověk) se tu střídá s hluchými místy. Celkově je to v celé řadě takový lepší průměr. Daleko víc než Fantozzi se mi tu (jako ostatně ve většině těchto filmů) líbí Filini. A nezapomenutlená je scéna s Robinem Hoodem a hlavně pak se skotským autobusem! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Fantozzi (Paolo Villaggio) a Filini (Gigi Reder) se ztratí při závodě na veslicích v Cloace Maxima, což je prastará římská stoka. (ČSFD)
  • Film sa humornými scénkami nápadne podobná na filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca sa v ňom objavilo niekoľko hlavných postáv z tejto série, Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio), Pina Fantozzi (Liù Bosisio), Mariangela Fantozzi (Plinio Fernando) a Filini (Gigi Reder), ale je braný z odlišného pohľadu ako filmy o účtovníkovi Fantozzim, preto by sa nemal počítať do tejto série. (AxelWers)
  • Liu Bosisio (Pína) si po šiestich rokoch znovu a naposledy zahrala manželku Fantozziho (Paolo Villaggio), pretože potrebovala peniaze. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama