Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá slátanina coby říčný tok skečů s tu a tam více či méně povedeným vtipem, víceméně však jako celek vcelku bez pointy... ;o) Jako film pak přijatelné snad jen s jakousi mozek zatmívající nostalgií po nástrahách konzumní kultury onoho orwellovského roku naší tehdy bezvýchodné normalizační doby... :-/ ...Takže i já se s lehkým údivem ptám, co tu na čsfd lidičky blbnete, řadit tímhle velkohodnocením onu slátaninu po bok třeba funésovek či když tak i jiných skvělých komedií z oné doby... (?) ()

Micione 

všechny recenze uživatele

Všude dobře, doma nejlíp..... :) K tomuto nakonec nejspíš dospěl Renato Pozzetto coby Artemio po svém poněkud nevydařeném pobytu v Miláně. Artemio, tobě to tak sluší. Takovej krásnej kluk... Pokaždé, když tě vidím se do tebe znova zamiluju. Ne ne ne , nechte toho! Nejsem krásná, ale jsem bohatá.... Jenže já jsem slabej na žaludek.... Další stará dobrá osmdesátková komedie. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu, proc ma tenhle film tak vysoke hodnoceni. Jako film o buranovi je to slusny, ale nic extra, rozhodne jsem videl daleko lepsi, treba na takovyho Bananovyho Joea to nema. Navic by se do role hodil vic treba takovej Paolo Villaggio, pak by to byla blazniva komedie, jenze vtipy v podani Renata Pozzetta nepusobi vubec vtipne. Jednak sem tvurci hazou jeden vtip za druhym a tudiz tu neni zadnej prostor vtipy krapet rozvinout a krome par povedenejch fakt moc vtipny ani originalni nejsou a za druhy, je to cely desne mdly, za coz taky do urcity miry muze hlavni hrdina, se svym stale stejnym znudenym vyrazem. Cekal jsem vyjimecnou italskou komedii a dockal jsem se jen prumerne, s par slusnejma vtipama a zbytecne vaznym koncem. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Typ "podbízivého" lidového humoru, který třeba v našich končinách až k absurditě přivedl Zdeněk Troška, mě zase až tak i tenkrát při uvedení v našich kinech nikdy nebral. Tradičně vysoké hodnocení některých uživatelů tohoto filmu a jiných italských komediálních "skvostů" je dáno příjemnými vzpomínkami, kdy tenkrát vedle angažované, převážně sovětské produkce, byly právě tyto nezávadné taškařice jedním z mála úniků z každodenní "rudé" přítomnosti... ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jedna z nejtrhlejších komedií. Stříhání nehtů, kohoutí budíček, ta rozkládací místnost. Nástrahy velkoměsta aneb pohádka o jednom vesnickém balíkovi, co chtěl objevit svět a nakonec se vrátil zpět do rodného hnízda. Hold město není pro každého! Romantický happy end na konci je sladkou tečkou za touhle kvalitní komedií! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • V československých kinech měl film premiéru 1. prosince 1987 (s titulky), v roce 1990 udělalo Filmové studio Barrandov dabing pro ČST Praha. Televizní premiéry s dabingem se film dočkal 30. prosince 1990. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Herečka Sandra Ambrosini, která ztvárnila Artemiovu (Renato Pozzetto) přítelkyni Marii Rosu, se často účastnila setkání filmových fanoušků a spravovala facebookovou stránku věnovanou své postavě. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama