Reklama

Reklama

Where the Trail Ends

  • Slovensko Kde sa chodník končí (festivalový název)
všechny plakáty
Trailer
USA / Argentina / Kanada / Čína, 2012, 82 min

VOD (1)

Where the Trail Ends je dokument sledující ty nejlepší freeride horské bikery, kteří hledají ty nejlepší sjezdy na celém světě. Je to příběh, kdy je člověk vyzván matkou přírodou k tomu, aby předvedl ty nejlepší kousky. Tato nejvíce progresivní a ambiciózní jízda vede člověka k tomu, aby dokázal něco, co ještě nikdo nikdy nezažil ! V tomto nádherném dokumentu se podíváme například do Utahu, pouště Gobi, Argentiny atd. (MeanWhile)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I dnešních teploučkách, která nás v současnosti provází se mi po těle několikrát projela husí kůže. Tento snímek dělá tak velkolepým výborná kamera. Všechny záběry jsou opravdu fantastické. Kluci si prostředí pro svoje kousky umějí vybrat a vezmou nás na velmi zajímavou projížďku okolo světa. Snad všechny krajiny, které navštívili jsou pro divákovo oko naprosto úžasné. A když se takovým uzoučkým horským průsmykem prožene někdo pekelnou rychlostí na kole, tak je to úplná pastva pro oči. Smekám před odvahou se na tak nehostinném a extrémně nebezpečném místě projíždět a hazardovat se životem, nebo minimálně se zdravím. Líbilo se mi, že kromě samotné jízdy bylo divákům nastíněno, jak vypadá taková příprava a že se za jejich životní vášní skrývá taky dost práce. Dále je nutné pořádně pochválit hudbu, protože ta dokonale sedí snad úplně každičkému záběru. Naopak, nelíbilo se mi, že účastníci nebyli divákům představeni trošku více jako lidé. Určitě bych ocenil třeba více záběrů z toho jejích táboření a podobně. Snad kromě krátkého táborového přibrnknutí na kytaru si nic jiného nevybavuji. Dále mi vadila obrovská spousta skrytých i neskrytých reklam, ale chápu, že z něčeho tak rozsáhlý projekt zaplacen být musel. Celkově jsem potěšen. Adrenalin mám rád a tomuhle snímku se podařilo mi ho trošku předat prostřednictvím obrazovky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Utah, Čína, Argentina, British Columbia, Nepál. Tuhle partu by to na Rychlebských stezkách asi moc nebavilo. Možná mohli tvůrci přistoupit aspoň k letmému přehledu, co jsou vlastně tito borci zač. Extra lahůdkové slow-motion záběry na těžce zrezavělé řetězy ale jasně napovídají, že kvůli šlapání to nedělaj (ačkoli nechápu, jak se na některý kopce s tím kolem vůbec vyškrábali). Jejich pojetí freeride-downhillu má spíš blíže k akrobacii než k jízdě na kole. Pro svoje adrenalinové dýchánky sice vyhledávají výhradně pouštní terén, což může diváka zamrzet, ale mezi pařezy se lítá hůř. 'How sick was that?!' ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než Art of Flight, ale stále jasný důkaz toho, ře Red Bull je v tomhle typu "dokumentů" jasná špička. S předními bikery sice projezdíte svět sem a tam, ale o konkrétních zemích se toho kromě usměvavých místních a krásné (sjízdné) přírody zrovna moc nedozvíte. Ale o to tu ani nešlo. Jako demonstrace umění všech přítomných před i za kamerou je to ale stále paráda. Bez HD rozlišení zbytečné sledovat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně nádherný a tématem poutavý dokument o opravdových bláznech na kolech, pro které není žádná trasa překážkou. Podobně jako v "The Art of Flight" i zde si užijete nádherné exteriéry (tentokrát sníh nahrazují prosluněná kamenná údolí) a dokonalou vizuální stránku s řadou nádherných zpomalovaček. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument z produkce Red Bull o borcích, kteří hledají extrémní podmínky pro sjezd na horských kolech. A když píšu extrémní, tak myslím EXTRÉMNÍ. Už jen při pohledu na hory, které sjíždí, se mi točí hlava. Mnohdy to vypadá, že tak šílený kopec nejde ani sejít, ale kluci se do toho vrhají po hlavě, za což si odnáší spoustu zranění, ale taky nezapomenutelných momentů. Na své si přijdou taky milovníci obrazu a zvuku, protože po filmařské stránce je dokument lahodný. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v najodľahlejších kútoch sveta, vrátane Andského pohoria Salta, Argentíny, púšte Gobi, Nepálu, nepreskúmaných brehov rieky Fraser v Britskej Kolumbii a Utahu. (Game90)

Reklama

Reklama