Reklama

Reklama

A dost!

(pořad)
Trailer
Publicistický / Krátkometrážní
Česko, 2012, 4–11 min

Obsahy(1)

Pořad internetové televize Stream zaměřený na kvalitu produktů, které kupujeme. Moderuje Jan Tuna. (5150)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Výborný pořad, ve kterém vám ukážou výsledku testů jednotlivých výrobků a poradí vám na co si u podobných výrobků dávat pozor. Také se zde poukazuje na různé nečisté praktiky "šmejdů", či jiných podobných živlů anebo informují o rizicích určitých látek přidávajících se nejen přímo do potravin, ale například do postřiků apod. Jan Tuna se do tohoto pořadu náramně hodí a celkové zpracování je slušné. Dokud nás výrobci budou šidit bude potřeba takových pořadů. Za mě určitě plus a jen tak dál. Hodnocení: 85/100. ()

Mleako odpad!

všechny recenze uživatele

Přehlídka demagogie a pořad, který jen zbytečně plaší lidi. Tuna si záměrně vybírá jen negativní tvrzení z wikipedie a to "ale", které za danou informací pokračuje nikdy nezmíní. Záměrně si vybírá jen ta fakta, která se mu hodí a která budou neznalé lidi šokovat. Viz třeba tvrzení: "Kyselina benzoová se může odbourávat na benzen, který může způsobovat rakovinu." Nikdy ale neřekne, že se látka uvolňuje jen v tak miniaturním množství, že to nemůže lidské tělo ovlivnit. Vždy v pořadu padne, co je tam za aditiva, ale nikdy nepadne že jejich limity jsou stanoveny záměrně na tak nízké hranice, aby to zaručeně neovlivnilo lidské zdraví a že aditiva výrobce taky něco stojí a nesypou je zbůhdarma všude jen proto, že můžou. Jakožto studovaného potravináře mě tenhle pořad uráží a považuji ho za potravinářský bulvár. ()

Reklama

Dharmma 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že když něco zkritizuje, tak nabízí také jinou metodu. Nicméně některé informace jsou občas zavádějící. Stránka s emulgátorama je slušný nápad na buissnes a také mi moc nelahodí, ale to už není má věc a já sám se v těch éčkách i trochu vyznám (Navíc je tu těch stránek více.). Občas mi přijde že zveličuje některé problémy až zbytečně moc. Jsou to téměř 3*, ale dávám 2 a až se zase někdy podívám, tak třeba své hodnocení změním. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že někdo upozorňuje na nekvalitní potraviny a výrobky. Ostatně, hodnotitelé pode mnou nemají pravdu, skutečně nemusí chodit na pastvu, protože pokud by byly seriózní, museli by dodat, že v pořadu se pokaždé říká, jaké značky a výrobky naopak kvalitní jsou a lidé je kupovat mohou. Takže nesmysl, že pořad dokazuje, že se nemůže jíst nic. Nicméně vyšší hodnocení si nezaslouží právě díky osobě Jana Tuny. Je to největší výhoda i nevýhoda pořadu zároveň. Bohužel to někdy Tuna přehání, nenechá lidi domluvit, skáče jim do řeči a hlavně neposlouchá jejich argumenty a mele si svou. Občas tak působí jako rozmazlený puberťák, co si trvá na svém za každou cenu, ať to stojí co to stojí. Někdy podle mě klade až dětinské otázky a neumí se přizpůsobit odpovědím. Například, když ministr nechce odpovědět, bude mu klást stejnou otázku třeba hodinu v kuse, a z většiny videa pak vidíte omílání jednoho a toho též pořád dokola. Zkrátka je to dobré obsahem, ale mohlo by to být lepší jeho průvodcem. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Baví mě místní zaprdění Češi, kteří tento užitečný pořad kritizují pro uvolněnější a odlehčenější přístup a dokonce pro vizáž Tuny. Co chcete? Ať tam sedí za stolem v obleku a s pravítkem v prdeli, tabulí grafů za sebou a vše odříkává jak ve zprávách? Vzpamatujte se a vystrčte hlavy z řití. Tohle není přenos z parlamentu nebo za komančů. A určitá úroveň bulvárnosti daným tématům jen prospívá. Samozřejmě, ono těžko člověk bude třeba všechny éčka a složení nosit v hlavě a v obchodě uvažovat nad detailním rozborem složení, ale je dobré mít alespoň nějaké povědomí na co si dát bacha a co člověk například jí nebo kupuje. A jak vidím, tak Čechům právě to stravování dělá problém a osvětu by dost potřebovali! Stačí se podívat co člověk potkává na českých chodnících. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama