Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Absolutní opus magnum a nejlepší mafiánský seriál všech dob, který si v některých scénách nezadá s Kmotrem. Každou novou řadu vždy trochu odkládáme, protože mi přijde těžkopádná a pokaždé mi absolutně urve koule. Tam byly skutečně záběry, kde jsem si vzpomněl na Leoneho a Coppolu.  Herecky je to koncert snad od každého a já kroutil hlavou, co tu předvedl i takový pičounek jako Sam Claffin. Mám jenom jednu výtku, která mne docela iracionálně štve, že jednu nejmenovanou postavu jasně inspirovanou reálnou osobností nepojmenovali skutečným jménem. Trochu mi přijde, jako by se Knight podělal a bál shitstormu.   Jsem rád, že jsem byl 6 řad při tom a těším se začátkem 2024 na film s Peaky fokin Blinders!   Další zastávka SAS. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší seriál pod sluncem! Muži, jak mají být! Plní moci, plní pomsty, plní hrdosti. Excelentní rozloučení s tetou Polly. Hrdinské rozloučení Tommyho. Nečekaný závěrečný zvrat. Nejlepší soundtrack, vše vychytáno do posledního detailu - kamera, kostýmy, rekvizity, dech Polly. Epická derniéra, byť má být ještě sedmá řada, již v jiném duchu. Každý jeden člen této rodiny mi bude chybět. Zejména dva hlavní nejstarší bratři a jaká díra zůstala po Helen McCrory ani nemluvím. Arthur má neskutečný hlas, tak jako Tom Hardy - tohle je jeho životní role, tak jako Cilliana, jehož kvalitu jsem prorokovala léta a léta dávno. Anya Taylor Joy se začína objevovat v každém velkém díle - nádherná bestie. Vše excelentní, prosím, ať nikdy tento seriál neupadne v zapomnění a neztratí se v datovém úložišti. "Na rodinu. Někdy je úkrytem před bouří. Někdy je sama bouří." ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

k Peaky Bllinders jsem si hledal cestu celkem dlouho a jakkoliv to pro mě není kultovka, u které bych vyhlížel netrpělivě každou další epizodu, mám je nakonec celkem rád. Šestá řada pak jako uzavření celého seriálu budí lehčí rozpaky. Na jednu stranu tu nechybí slušná atmosféra, několik ikonických scén, boží vizuál a skvělá hudba. Na stranu druhou ale působí celá řada divně rozháraně a tím jak chce všechno stihnout uzavřít různě skáče z místa na místo, zaměřuje se na nepodstatné věci a ty podstatné - rozjeté v řadě předtím - řeší rychle, minimálně a nebo vůbec (US záporák, nacisti, Michael).Hodně tu navíc chybí Helen McCrory, u které jsem čekal že se objeví když měla svoje scény natočeny a dojde k důstojnějšímu rozloučen a platí to třeba i pro Artura, kterého sem si postupně oblíbil, nicméně v téhle řadě je většinu času jen nevýrazná troska a pořádně se ukáže až v závěru. Vzhledem ke vztahu který k PB mám pro mě není šestá řada úplné zklamání a rozhodně nejde o průserové zakončení ve stylu Dextera nebo GoT, nicméně mohlo to být lepší, emocionálnější, drsnější. Třeba si to Knight schoval do filmu, který by měl celou tuhle kapitolu uzavřít definitivně (závěr tomu slušně nahrál), ale spoléhat se na to nejspíš úplně nedá...70% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokedy hodnotím série samostatne no teraz spravím výnimku. Stratilo to šťavu a väčšina deja sa ťahá ako sopel. Chýba dravosť, obľúbené postavy sa chovajú inak, záporné nie sú tak výrazné a minimálne v celej strednej časti som si hovoril, načo sa to do pekla pozerám. Toto je tá srdcovka na ktorú som tak dlho čakal?. 6.séria je iná, no stále s množstvom pozitív. Temná, ponurá a so scénami ktoré sú fakt že geniálne nastajlované. Od kulís cez kameru až k nasvieteniu. Chvíľu som si začínal myslieť že sa opakuje GoT prešľap s 8. sériou ( ešte po štvrtej časti som myslel že hodnotenie nebude lepšie ako 3*) no potom sa blížil koniec a môžem s kľudným svedomím povedať že sa to nestalo. Záver je bezchybný a opäť navodil tie pocity pre ktoré seriál milujem. Zvraty, dialógy, nečakané situácie a hlavne tempo. Peaky Blinders vďaka rýchlemu a trochu nečakanému comebacku do starých vôd na konci ostávajú jednou z obľúbených ság a minimálne ku prvým 4 seriám sa budem opakovane vracať. Ajkeď je to už ako celok slabšie, nedám na seriál dopustiť. 7/10 ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| BBC | A je koniec. Rodina Shelbyovic končí so 6. sériou a mám radosť že sa to ukončilo takto dôstojne. Nie je to až taká pecka ako tie dokonalé zvraty v štvrtej sérii alebo tie nezabudnuteľné emočné vypätia v piatej, ale to som nepotreboval. Tu sú tie postavy už maximálne na dne a je vidieť, že takto to už ďalej nepôjde. Celá séria sa tu už točí len okolo Tommyho a chápem to, môj obľúbenec Arthur sa tu dočkal iba mierneho story-arku a to je trocha škoda, aj tak ale som s týmto výsledkom spokojný. A Cillian Murphy je vyslovene brilantný herec a v Oppenheimerovi bude určite super, tento seriál by bol bez neho polovičný. Tak teda naposledy: "BY THE ORDER OF THE PEAKY F*CKING BLINDERS!" | Hodnotenie: 7/10 | ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • V lednu 2021 bylo potvrzeno, že šestá série bude závěrečnou. Tvůrce seriálu Steven Knight uvedl: „Covid změnil naše plány. Mohu ale říct, že můj plán od začátku byl ukončit Peaky filmem. To se také stane.“ (LUKICKK)
  • V epizodě zazní skladba „Unmade“ od Thoma Yorka, která zazněla už ve filmu Suspiria (2018). Skladbu můžeme slyšet v čase 44:20. (Sancoo)
  • Exteriér budovy, kde Tommy (Cillian Murphy) promlouvá k labouristům z jižního Birminghamu, je Salford Lads Club, který je vyobrazen na vnitřní straně obalu alba „The Queen is Dead“ skupiny The Smiths. (LUKICKK)

Reklama

Reklama