Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Lima 

všechny recenze uživatele

Čtyři pošuci Les Charlots v čele boje o přežití malého krámku, který zakouší těžkou konkurenci v podobě velkého supermarketu. Zábavné a v dnešní době na mnoha místech i aktuální. Když se občas procházím mezi regály nedaleké Hypernovy, někdy si na sabotážní skopičiny Les Charlots vzpomenu. Stačí k tomu dětský katapult, dort se šlehačkou a šou může začít. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj prvý film s Bažantmi, takže ešte nie som úplne adaptovaný na ich štýl humoru, v ktorom sa pojem bláznivá komédia dostáva ešte na vyšší level. Štylizované situácie absolútne vytrhnuté z reality, ale založené práve na situáciach v realite ukotvených. Občas to vychádza dokonale, občas je to vtipné menej a občas vôbec. Ako by vyzeral modernzovaný upgrade, keď je viac obchodných stredísk ako obytných domov, si nechcem predstaviť, ale vôbec by som sa nečudoval, keby som dnes v Boroch bol svedkom súťaže o chytenie prasaťa. S pripevneným mobilom na chrbte ako hlavnou cenou. Mám tam namierené... ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ve Francii vznikla spousta dobrých komedií a tahle je rozhodně jednou z nich. Fígle jakými se parta vlasáčů pokouší sabotovat supermarket aby pomohla kámošovi - vlastníkovi potravinářského krámu jsou neuvěřitelný...některý místa jsou přeci jenom hlušší, zvlášt ke konci, ale co...jako celek musim uznat, že jsem se fakt pobavil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Legendárna scéna s ďalekohľadom ma vždy dostane. Snímka, na ktorú som narazil len nedávno a mrzí ma, že som ju nevidel v televízií, keď som sledoval snímky ako Fantozzi a podobné podarené francúzske komédie prevažne zo 70.rokov minulého storočia. Obsahuje veľké množstvo bláznivých, ale zároveň výborne premyslených scénok. Hercov som v ničom inom hrať nevidel, no majú veľký talent a možno sú to aj známi herci vo Francúzsku. Snímka je od začiatku až do konca vyplnená hŕbou vtipných scén, mnohé sú nezabudnuteľné, niekedy ale aj prehnané. Rozhodne ak si plánujete niekedy dať repete so všetkými filmami s Ugom Fantozzim, po nich sa pustite na túto legendárnu francúzsku snímku. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Má cenu  dodatečně komentovat takové dlouhodobě oblíbené filmy? Vlastně to moc nedělám. Někdy prostě mám něco rád, patří to ke mně a tečka...Když jsem milovník francouzské komedie, asi má obliba Velkého bazaru nikoho nepřekvapí. Tak to udělejme alespoň jako netypickou poctu . Ono jde o to, že když jsem na prvním stupni objevoval francouzské komedie a viděl jsem Velký bazar poprvé, byl jsem naprosto v tom. S Bažanty  a Michelem Galabru jsem prožíval jejich záchranu živnosti, další  práce, akci v baru, balení prodavaček i taneček v obchodě.  Když film před dvěma lety uvedla Prima max v první vlně covidu po dlouhé době jsem se k němu vrátil. Přicházelo jaro a já byl zase s Bažanty a Michelem  v tom. Dokonce jsem si už nepamatoval celý děj a tak mě to soupeření dost napínalo a závěr překvapil. Koukal jsem se na reprízu loni, i teď letos. A pořád jsem z Bažanty a Michelem v tom...Protože tohle je i přes nelítostný konkurenční boj a podstatnější vážnější stránku hravá  a těžce chytlavá pohodička. Michel Serrault rovněž skvělý.:o ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Když Émile (Michel Galabru) půjčí Gérardu (Gérard Rinaldi) „vyladěnou“ motorku na vyzkoušení, začne se o něco málo později nahánět se dvěma policisty. Při tom narazí bokem do domu a ulomí pravý blinkr. V následujícím záběru, a po zbytek honičky, je však blinkr v pořádku. Na konci honičky je blinkr opět uražen, přesto že už k žádné odpovídající nehodě nedošlo. (pjotri)
  • Motorka, kterou ukazuje Emile ve své prodejně je Kawasaki model 900 Z1. (Stocki)
  • Jedným zo strážcov v supermarkete, na ktorého je vysypané celé balenie pracieho prášku a ktorý sa snaží pískaním upozorniť svojich kolegov, je Christian Fechner, producent filmu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama