Reklama

Reklama

Planeta oceán

  • Francie Planète océan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérů Yanna Arthus-Bertranda, Michaela Pitiota a týmu podmořských kameramanů ze všech koutů světa vznikl ve spolupráci se společností OMEGA a za vědecké podpory Tara Expeditions. Snímek odhaluje tajemství některých z největších záhad přírody a zdůrazňuje důležitost harmonického soužití lidstva a oceánů. Planeta oceán slouží jako připomínka existence pouta mezi člověkem a přírodou, stejně jako povinnosti lidstva chránit a respektovat naši planetu. Yann Arthus-Bertrand, velvyslanec dobré vůle pro program životníh o prostředí při OSN, představil film hlavám světových velmocí na konferenci v Riu v červnu 2012. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument si to uplně nezaslouží, protože je z nich v topce asi nejlepší. Ale to už je docela na poblití ty propagantistické eko dokumenty. Co mne na tom nejvíc štve je, že ty obrázky jsou prostě nádherný, ale argumenty nula nula nic. Neříkám, že se k planetě Zemi chováme ideálně, ale neuměl by mi to někdo vyargumentovat informačně a bez emocí? Šílený byl voiceover Joshe Duhamela, ještě že to šlo přepnout na noname českou dabérku, která byla o 100% lepší. Kdo moc nefandí ekologii a kydání si hnoje na hlavu za něco za co nemůže, nemusí, tak ať si to pustí bez zvuku a k tomu nějakou pěknou hudbu, bude to lepší zážitek. 5/10 ()

wampilenka odpad!

všechny recenze uživatele

Děsivě krásně natočená propaganda. Jakmile se na scéně objevil predátor, zazněla dramatická hudba. Oproti tomu plachtění býložravého rejnoka, který žije v symbióze s malými rybičkami, doprovázela hudba jásavá. A tuto symbiózu nazvali tvůrci filmu podmořskou !solidaritou!. Ehm. Horší ale než masožravá ryba je člověk. Přesněji, rybářskou vesnici hlas vypravěčky ještě toleroval, ale velkoměsto už ne. Lidé si prostě dovolili moc, když slezli z těch stromů. To jsem ještě netušila, jakou třešničku film na závěr nabídne: vzdejme se náboženství, stejně nás nezachrání, zachrání nás jedině naše inteligence. Krom toho, že to tvrzení je blbost, je to ještě pokrytectví: Hodinu a půl jsou na nás chrlena dogmata enviromentalismu a pak toto. Koukat na to příště, tak jedině s vypnutým zvukem, případně si k tomu místo původního znění pustím nějakou oblíbenou hudbu. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Velká bezmoc a zoufalství, ani navrhovaná řešení na konci mě neuklidnily, protože jsou z říše sci-fi. Zajímalo by mě, kdo asi tak půjde říct miliardovým nadnárodním korporacím: "Hele už toho rybolovu nechte, rozvrátili jste v oceánech ekosystém." Je to čirá depka. Já se toho možná už naštěstí nedočkám, ale obávám se, že moje děti budou na mnoho druhů ryb koukat už jen v dokumentárních filmech a oceány zaplaví medůzy. A bude ještě hůř: jen pro zajímavost, v roce 1960 nás byly 3 miliardy, dnes je nás skoro 7 a půl miliardy a neustále populace lidí roste....a kdo zredukuje nás? ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bertrand mě potěšil už s Home, kdy mi ukázal planetu z naprosto jiného úhlu než ostatní dokumentaristé. Planety Oceán je logicky věnována pouze mořím, nicméně jsem musel při sledování seznat, že tak poučný dokument jsem asi nikdy neviděl. Akorát mě ta voda až tak nezajímá, takže plný počet z toho nebude. 90% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je nutno se smířit s faktem že jde spíše o agitaci než o dokument jako takový, nicméně i tak je to dílo kvalitní, a ta agitace - byť čistokrevně jednostranná - není vyloženě hloupá ani hysterická. Vizuálně samozřejmě dokonalé, a i zajímavých informací je zde dost. (což říkám s tím že jsem prokapitalisticky založený člověk, kterého toto vede hlavně k myšlence že v budoucnu bude třeba se ne ve velkém omezovat a vracet se zpátky na stromy, ale zavést v obřím měřítku promyšelné geoinženýrství - dokument v tomto se mnou nijak zvlášť nekontradikuje, takže dobrý) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama