Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch průměrnějších filmů dvojice Spencer a Hill. Ani by tak nešlo o samotný příběh, který své kvality určitě má – exotická krajina a zvířata patří k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto, ale tentokrát jsem měl docela velké výhrady k „záporným“ postavám. Hlavní dvojice předvedla standartní výkony, ovšem jejich protivníci postrádali nejen charisma, ale i hereckou kvalitu. Souboje s nimi byli nemastné – neslané, to už jsem se více pobavil s turisty/lovci a vzájemnou nevraživostí Buda a Terenceho. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem měl tenhle film strašně rád. Nedávno jsem se na něj podíval a s nadšením jsem zjistil, že se po letech můj názor nijak nezměnil a jsem i tak rád. Některé scény jsou opravdu výborné například oběd u Osmorda, na který se vždycky strašně těším pač je to naprosto výborná scéna. Jinak příběh není extra zajímavý, ale pro Spencera a Hilla nijak obvyklým a jim role bratrů naprosto vyhovují. --- Hele doktore maminka mi pomohla – Říkal jsem to – Řekla 3 magická slova. Pořádně jsem se vysral a teď je mi dobře. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nečekala nic světoborného, ale zároveň jsem nebyla připravená na něco tak nebetyčně hloupého a nudného. Průhledný scénář se snaží hrát na ekologickou strunu, jenomže tím veškerá jeho pozitiva končí. Zápletka nemá špatný základ, ale vyvíjí se nesmyslně, nenapínavě a nevesele. Záporáci jsou přímo supertupci a Bud Spencer a Terence Hill hrají, jakoby byli na tuhle impozantní show dovlečeni proti své vůli. Přesto jim přiděluji alespoň 1* - přece jenom je mám moc ráda na to, abych je bez mrknutí oka nacpala do odpadu. ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2010-09-09] * Ačkoliv drobátko natvrdlý Tom (Spencer) je zas a znova šikanován svým "bratrem" Slimem (Hill), společně bojují proti zlotřilému obchodníkovi se slonovinou a exotickými zvířaty. * Klasický "Šimon a Matouš", tisíckrát omleté schéma trochu zpestřuje exotická Afrika. Ideální podívaná pro předpubertální kluky, tehdy jsem to navíc viděl jen v němčině. Od Hilla jsem okoukal, jak se správně baští krabi. Z nostalgie dávám hvězdu navíc. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill mají určitě lepší, ale také horší filmy. Hroši v Africe jsou takový lepší průměr s několika památnými scénami, z nichž mně osobně se nejvíce líbí netradiční závěrečný souboj, který není žádnou davovou mlátičkou, nýbrž soubojem jednoho proti jednomu - a tím jedním je Bud Spencer. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Aj v tomto filme môžeme vidieť tradičný mýtus o puškohľade. Jedná sa o záber, v ktorom strelec proste namieri kríž v puškohľade na cieľ a strela zasiahne presne to miesto. V skutočnosti však dráhu strely ovplyvňuje mnoho faktorov ako gravitácia, vietor, a na väčšie vzdialenosti dokonca rotácia Zeme. Strelec musí vziať do úvahy všetky tieto faktory, nestačí len proste zamieriť hľadáčik na terč. (ČSFD)
  • Karetní iluzionista Tony Binarelli ve filmu účinkuje dvakrát. Nejdříve coby skořápkář na tržišti, později v kasinové scéně propůjčí své ruce Terencovi Hillovi, podobně jako učinil ve filmu Malý unavený Joe (1972). (ČSFD)

Reklama

Reklama