Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Honzus 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film mého dětství, kterému dávám plné hodnocení spíše z nostalgie, ale i s odstupem času ho vnímám jako nejlepší film s Budem Spencerem a Terencem Hillem, co jsem viděl. Zdobí ho nejen nezbytné bitky, ale i skvělá "africká" atmosféra a samozřejmě nezapomenutelná ústřední píseň. Závěrečná scéna s vypouštěním zvěře do volné přírody je potom i dojemným zážitkem. Zkrátka jsou Hroši v Africe úžasný film a basta. ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2010-09-09] * Ačkoliv drobátko natvrdlý Tom (Spencer) je zas a znova šikanován svým "bratrem" Slimem (Hill), společně bojují proti zlotřilému obchodníkovi se slonovinou a exotickými zvířaty. * Klasický "Šimon a Matouš", tisíckrát omleté schéma trochu zpestřuje exotická Afrika. Ideální podívaná pro předpubertální kluky, tehdy jsem to navíc viděl jen v němčině. Od Hilla jsem okoukal, jak se správně baští krabi. Z nostalgie dávám hvězdu navíc. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Skvělá safari jízda napříč Afrikou. A hlavně je tu i Terence Hill, který okouzluje svým šarmem, vtípky, neustálým štvaním Buda a zajimavými fintami v soubojích. pašeráci zvířat to nebudou mít lehké a nevyváznou z toho ve zdraví. Znovu klasická Budterencovka, která vehná do žil adrenalin a rozesmívá tunou bitevních eskapád. Děj to nemusí mít žádný, hlavně když je zábava ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hrochy v Africe jsem taky nikdy neviděl a ze všeho nejvíce mi připoměly všechny ty dobrodružňáky z divočiny z 80. let. Divočina, zvířata, domorodci, pašeráci a ušlechtilý boj proti nim. Dneska už se to netočí, doba i ta Afrika se změnila a místo obchodníků se slonovinou by Vám nejspíše podřezal krk nějaký muslimský fanatik, což není zrovna námět na dobrodružný film. Ale zpět k filmu, zatímco výprava, krásné scény se zvířaty jsou fajn, příběh prakticky neexistuje, bohužel stejně jako humor a spád a ani ty bitky nejsou nějak extra včetně opravdu slabého finále s nabušeným bossem. Celkem slabší film této dvojice. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrat sa musi dvojka Spencer/Hill vysporiadat v Afrike s obchodnikmi so zvieratami. Dej je sice jednoduchy, ale postacuje. Humor vyplýva jak z neustaleho Hillovho postuchovania večne nafrneneho Spencera, tak z neschopnych poskokov hlavneho zaporaka, ktory sa neustale snazia premôct nasu oblubenu dvojku. Ale marne. Bitiek je dostatok a su spickove. Hillovi to v tej dobe neskutocne skakalo a predvadza pôsobive kusky. A ani Spencer nie je pozadu. Bitky maju prepracovanejsiu choreografiu. Nie su to len jednoduche facky. Najviac potesi zaverecna bitka jeden na jedneho: Spencer vs. hlavny zaporak, v ktorej sa Spencer poriadne zapoti. Dalsim plusom je exoticke prostredie Afriky a pekny hudobny motiv, ktory sa ale nastastie nestihne stat otravnym. No a samozrejmostou je prijemna pohodova atmosfera. Takze vysledkom je kvalitna Spencer/Hillovka, ktora aj po rokoch dokonale zlepsi naladu. 8/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Buldozer použitý ve filmu je Caterpillar 983. (NiaWolf)
  • Aj v tomto filme môžeme vidieť tradičný mýtus o puškohľade. Jedná sa o záber, v ktorom strelec proste namieri kríž v puškohľade na cieľ a strela zasiahne presne to miesto. V skutočnosti však dráhu strely ovplyvňuje mnoho faktorov ako gravitácia, vietor, a na väčšie vzdialenosti dokonca rotácia Zeme. Strelec musí vziať do úvahy všetky tieto faktory, nestačí len proste zamieriť hľadáčik na terč. (ČSFD)
  • V Německu dostal film název Das Krokodil und sein Nilpferd, v překladu ''Krokodýl a jeho hroch". (chleba24)

Reklama

Reklama