Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v roli prosťáčka žijícího v odlehlé vesnici, kde jeho jediný kontakt s vyspělou civilizací je cesta do města za účelem prodeje banánů, se dostane do spárů byrokracie. Zní to vtipně a ono to opravdu vtipné je, jelikož tato role byla na míru ušita tomuto populárnímu italskému herci, bohužel k úplné dokonalosti tomu chybí jediné, a tím samozřejmě je absence jeho neodmyslitelný herecký kolega Terrence Hill, nicméně je nutné konstatovat, že tato komedie se řadí k nejlepším samostatným kouskům a nese se v zaběhlém duchu komedií této nerozlučné dvojky. Bud Spencer nikdy nebyl žádný extra herec, nicméně do svých rolí vždycky skvěle padl, pobavil a zvládl je s velkou grácií, a jinak tomu není ani v roli Banánového Joa. Tato komedie rozhodně neurazí a pokud jste se právě vrátili z nějakého úřadu, udělá Vám rozhodně radost. Moje hodnocení 65% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zatímco Terence Hill měl za svou samostatnou hereckou kariéru více dobrých filmů (Podivné dědictví, Mé jméno je nikdo, Superpolda), Bud Spencer se v podstatě pořád utápěl v podobných detektivkách (v osmdesátých a devadesátých letech.) Výjímku ovšem tvoří tento snímek. Příběh dobrosrdečného obchodníčka, nedotčeného civilizací, který zažije mnoho dobrodružství vlastně jen kvůli tomu, aby získal pro svou činnost povolení, nepostrádá jemný humor a sebeironii. No a bitek si taky užijete dost... ;-) BANÁNY HEJBOU SVĚTEM! ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bez Terence Hilla to Budovi Spencerovi tolik nesluší. Tady hraje ještě většího prosťáčka než obyčejně. Scenář toho občas využil, především ve skvělé scénce před televizí, ale většinou mu chyběla pohotovost a výrečnost modrookého parťáka. Takže za mě jen slabší průměr. V paměti mi asi zůstane jen vlezlá banánová píseň. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Automaty nastavte tak, aby nikdo nic nevyhrál !! Nejsme žádná armáda spásy !!" ;) Stenoův Banánový Joe je stejně jednoduchoučký, neotřepaný a ve své neotesanosti miloučký, přesto však ani zdaleka tak sebeironický a zábavný, jak by jeden čekal, či jak by se slušelo, podobně jako hlavní hrdina našeho příběhu negramotného hromotluka v podání Buda Spencera, kterému zde modrooký Terence Hill až příliš schází.. Steno servíruje velkou spoustu podařených hlášek, slušných bitek i obludných crazy scének hraničících s italskou infantilitou buranských komedií.. Naopak satirická vložka v podobě konfrontace se středoamerickou byrokracií mi přišla naprosto geniální..;) Nevyrovnané a v důsledku překvapivě slabé.. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Ľahká komédia, v ktorej Joe, dobrosrdečný obchodník s banánmi, bojuje proti bohatému obchodníkovi Torcillovi. Film má pomalý a nudný rozbeh. Zábava začína až príchodom do mesta, dochádza k situáciám štýlu dedinčan v meste. Dochádza tu už k prvým potýčkam, ale stále tomu chýba spád. Aby dosiahol svoj cieľ musí Joe podstúpiť rôzne situácie od zápasu s byrokratmi na úrade, cez vojenskú služby až po väzenie. Každá situácia prináša nové figúrky, ale vtipy sú veľmi predvídateľné až naivné. Produkcia šetrila zrejme aj na hudbe, keďže recyklovala skladbu Brotherly love z filmu Párna nepárna. Príbeh má samozrejme šťastný koniec a ponaučenie naviac. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)

Reklama

Reklama