Reklama

Reklama

Americký ninja 5

  • USA American Ninja V (více)
Trailer

Obsahy(1)

Špičkový vědec dr. Strobel (Aharon Ipalé) objeví prostředek na ničení hmyzu a tím na sebe upoutá pozornost chemického magnáta Glocka (Clement von Franckenstein) i zlověstného venezuelského generála Zubina. Ti chtějí geniálního vynálezu využít k ovládnutí světa a únosem Strobelovy dcery Lisy (Anne Dupont) si chtějí zajistit spolupráci vědce. Do cesty se jim však postaví Joe (David Bradley), který má o Lisu poněkud jiný zájem. K tomu, aby ji zachránil, využije i svých bojových schopností. (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne tohle fakt bylo moc i na mě. Ona celkově série Americký nindža pro mě nebyla nikdy žádný extra kult a to jsem na videobéčkách vyrůstal. Fakt je, že tohle mě nebavilo ani když mi bylo 12 a to naznačuje, že je něco špatně. James Lew má k ruce partu extra amatérských nindžů. Bradley je totálně prkenej jako vždy a celý už to působí takovým vyčpělým dojmem. Škoda třeba čtyřka i když tu má podobný hodnocení pro mě byla ultimátní hovadina a zvrácená zábava, ale na tenhle díl už se měli vysrat. Ztráta času.5% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro desetileté kluky, která v tomto věku může vzbuzovat dojem, že se jedná o nejlepší film. V dospělosti už jej ovšem nemůžete vůbec brát vážně. Osamělý ninja společně s dvanáctiletým klukem samozřejmě jde do boje proti elitní jednotce ninjů, komandu se samopalama a samozřejmě vyhrají. Logiku sice film moc nemá, ale spád ano a díky tomu jej řadím v celé sérii Amerických ninjů na druhé místo, hned po jedničce, která byla nejlepší. [1688. hodnocení, 66. komentář, 25%, 232. nejhorší film] ()

Reklama

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo to moje první setkání s "Americkým Ninjou" a už nikdy! Na tomhle jsem opravdu nevyrostl a viděl jsem to až včera. Nemám slov. Nemám pozitivních slov. Už nikdy nechci vidět, jak se mladý klučina s gameboyem(či co to bylo) v ruce, během hodně malé chvíle naučí bojovat jako ninja či jiný dobrý bojovník, jak najednou z ničehonic umí meditovat a další podobné věci. Aspoň ten hlavní herec a herečka byli trochu sympaťáci, ale nic víc. Ani ty boje za nic nestály. 5% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Modrí ninjovia. Fialoví ninjovia. Bieli ninjova. Čierni ninjovia. Ale áno príde aj červený ninja. Hlúpučký film s neskutočnými zápltekami na vyvolanie súbojov. Naivné ale pri tom aj trochu roztomilé. Snaha o humor sa počíta, bitiek je naozaj dosť, záporáci sú ako zo škatuľky a Bradely je málokde taký sympaťák ako tu. Oproti takému AMERICKÉMU SAMURAJOVI skvelá zábava. "Ako to urobil?""To sa dozvieš, keď sa staneš ninjom." Len pre notorických fanúšikov starých čias... ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Normálně by to byla jedna hvězdička, dávám ale i druhou z nostalgie. Jako malý jsem to prostě žral. Teď mě to bavilo spíš svou nedokonalostí. Všiml jsem si tedy jen dvou kaskadérů, kteří vypadali úplně jinak než herci, v jedné scéně se zničehonic u vědce objeví na obličeji brýle a také, když si berou plynové masky na konci, tak ta hloupá blondýna si ji navlékne obráceně, zatímco záporáci s malou škvírkou na masce umírají, ona, ač ji má obráceně a nemá ji pořádně nasazenou je v pohodě, zničehonic se ji ale v dalším záběru obrátí správně. Také v ruční konzoli Game Gear běžela hudba ze hry Shinobi a Sonic: The Hedgehog a přitom tam ten kluk hrál něco jiného. Těchto věcí jsem si všiml po jednom shlédnutí. A to nezmiňuju nelogické chování hlavních hrdinů, kteří nechávají zbraně ležet u záporáků a odejdou, záporáci se samozřejmě probudí a v další scéně po nich ze svých zbraní střílí. Ještě nezmiňuju nudné souboje, které jsem jako malý považoval za vrchol choreografie a absolutně nelogické situace, kdy hlavní hrdina jde kdesi v trávě a najednou se kolem něj objeví houpající pytle se zabodnutými meči, jejichž hroty ohrožují hrdinu na životě, nebo jakési ostré špejle svázané do chomáče, kolem nichž jde hlavní hrdina jako kolem nějakých nebezpečných min, přitom i pětileté děcko by ty špejle v klidu rozduplo bez úhony. No na další projekci už nemám trpělivost, ale určitě by se tam našlo víc "zajímavých" věcí. Jo a ještě jsem nepochopil snahu o komediální prvky, které snad měly dát konci série Amerických ninjů nějaký nadhled a tak trochu parodovat předchozí díly. Doteď nevím, jestli to byl záměr autorů, nebo tam daly ty komediální prvky nechtěně, Každopádně tak jako tak vtipné nebyly a celý trapný film ztrapňovaly ještě víc. Jediné co docela ušlo bylo chování a hlášky drzého kluka, hlavně jak ukradl to policejní auto se mi líbilo a u toho jsem se snad jedinkrát pousmál, jo a vlastně ještě hláška "myslím, že mě zajímají holky" nebyla špatná. No ale jak říkám. Z nostalgie druhá hvězda. Na VHS jsem si to v minulosti pouštěl opravdu pořád dokola a někdy i okamžitě po závěrečných titulkách. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Kapesní konzole, na které Hiro (Lee Reyes) hraje, je Sega Game Gear s barevným displejem, vyráběná od roku 1989. (ajaxx)
  • Po filmech Americký ninja 3 (1989) a Americký ninja 4 (1990) se David Bradley vrací do filmu jako jiná postava. Ve filmech Americký ninja 3 (1989) a Americký ninja 4 (1990) hrál postavu Seana Davidsona, zatímco v tomto snímku ztvárnil postavu Joea Kastla. (mzss1)
  • Rovnako ako v Karate Kidovi, aj tu sa Pat Morita (Master Tetsu) stará o bonsaje. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama