Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Klasickej průměr, kterej nedokáže překročit stín konkurence a místy ani ten svůj. Ona by to mohla být fakt dobrá gangsterka, ale když se do toho všeho zase namontuje velká romance jak od Shakespeara, to je pak těžký. I když Shakespeare to aspoň ukončoval nějak dramaticky. Tvůrci se snaží scénář trochu zamotat, aby to jako mělo koule a divák si na konci řekl "woooo, to jsem nečekal, mazec!", jenže to se vůbec neděje a jakékoliv zvraty tam nijak zvlášť nefungujou. A k tomu hlavní hrdina vypadá fakt tragicky s tím svým knírem neknírem. Za 3 a nazdar. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Film začína veľmi nádejne. Teda pre mňa. Mám rád prostredie väznice a snímky, ktoré sa odohrávajú v tomto uzavretom svete. JR sa dostáva do lochu na 6 mesiacov a tu spoznáva Brandana, ktorý vyfasoval 20 rokov. Len je škoda, že vo väzení sa film natáčal tak krátko. Za okamih je strih a JR sa dostáva von. Spolu s Brandonom vymyslia plán ako sa zmocniť zlata, samozrejme nie poctivou prácou. A film sa začína rozbiehať, teda skôr klasický akčňák. Po dlhšej dobe je znovu vidieť McGregora v drsňáckejšej roly. Práve on tu stvárni zloducha Brandona a neštíti sa použiť hrubú silu a či dokonca zbraň. Viacmenej je mu to vlastné. Mierna zmena Ewana oproti posledným filmom čo som s ním videl. Inak celkovo je príbeh aj film priemerný, taká klasická akčná jednohubka. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že australský režisér pro hlavní role použil Skota a Švédku. Přitom v domovské Austrálii má dost možností a výběrů a nemusel by zacházet až takhle daleko přes moře, oceány a sedmero pohoří. Nicméně dobrá...budu to s tím brát. Je fakt, že herci jsou to pozitivní, co tahle kriminálka může nabídnout. Ewan, Alicia a Brenton se tady vysloveně vyšperkovali. Vyšperkovali se ale na příběhu, který je, bohužel, průměrnou gangsterkou dnešní doby. Až moc jednoduše vypráví jednoduchý příběh. Nevysvětluje proč mlaďák, kterej někde ukrad nějakou twixku skončil s největšími vrahy Austrálie. Také nevysvětluje, proč se stejný mlaďák nechal tak uhranout jedním gaunerem. A samotný sluníčkový závěr tomu taky bůhví jak nepomohl. Na to, jak dobře je film natočený, je příběh až moc snadnej a jednoduchej. To by tu pak loupil každej druhej jouda z autobusové zastávky načichlé levným vínem a pivem značky Pivoj. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je parádní! Fakt jsem dost překvapenej ... malej akční film, ale zabavil neuvěřitelně! Na tom je prostě dpbrý, že od začátku drží pozornost, mění se prostředí a situace, takže neomrzí, ani chvíli nenudí, je napínavej, divák na to kouká a fakt neví komu věřit, stejně jako hlavní mladej naivní hrdina ... Je to skvěle zahraný, netlačí to zbytečně na pilu, ale přitom ve finále už je tlak opravdu značnej ... no a to finále a hudba/písnička, která se rozjede ... woow!! Paráda, fakt zábavný, přitažlivý, sympatický ... (bacha na spoilery !! můžou vám podělat celej dojem z filmu !!) Doporučuju!! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Šachy, dámy a pánové! Když už nemám čas hrát je ani GTA tak proč se jen nepodívat. Tři parádní akční scény, skvělý McGregor v trochu netradiční poloze a hlavně poctivá režisérská práce - Avery kráčí v Mannových stopách. Jen by mě zajímalo jak se zlaté cihly mění v klasické papírovky. Dejte ho do mrazáku. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama