Reklama

Reklama

Syn zmaru

Trailer 1

Když devatenáctiletý JR skončí na čas za mřížemi, stane se chráněncem Brendana Lynche - australského veřejného nepřítele číslo jedna. Po odvážném útěku z vězení a výnosné loupeži zlata se ale hranice mezi přítelem a nepřítelem pomalu stírá. Devatenáctiletý JR, který byl za menší zločin odsouzen na šest měsíců do vězení, se rychle seznamuje s drsnou realitou života za mřížemi. V zájmu vlastního přežití si tu neprodleně musí najít spojence. Záhy se ocitá pod dohledem nejznámějšího australského zločince Brendana Lynche. Tohle spojenectví však není zadarmo. Lynch a jeho banda mají se svým mladým chráněncem velké plány. Po propuštění musí JR ostatním pomoci s útěkem z vězení a zajistit, že bude Lynch na svobodě v bezpečí. Za odměnu se pak může připojit k jejich skupině, která se připravuje na velkou loupež zlata, jež jim má vynést miliony. Nic však nevyjde podle plánu a začíná smrtící hra na kočku a myš. JR je svému bývalému učiteli najednou na překážku a neví, komu může věřit. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (178)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Vcelku fajn žánrový mix Sons of Anarchy něčeho vězeňskýho, Romea a Julie apod. Velká škoda, že to nemá jistější režii a lépe obsazeného titulního představitele, takhle je to jenom fajn. Ewan McGregor špičkový, Alicia Wikander cute a zase trochu jiná. :) Závěr mne plně uspokojil, ale takový podobně malý The Drop se mi líbil o moc víc. 7/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další australácká velmi příjemná záležitost. MekŘehoře mám rád a tady si střihnul drsného kriminálníka. Mám rád i prison filmy, takže hned jsem si od první minuty mlaskal pod vousy... Souhlasím s Verbalem, že děl lehce sem tam zaskřípal a nesmělo se nad ním moc přemýšlet. Už jen těch šest měsíců vazby mezi chlapáky s doživotím atd...I sám útěk z vězení působil velmi easy... Na stranu druhou mně to bavilo, přepadení australáckejch zlatejch dolů hned tak někde člověk neuvidí a ta následná off road honička také bodla. Na mně film působil lehce pohádkově, zejména jeho závěr, ale nechť... Žánrovka jak má být. Za mne jsou to 3 zlaté cihly. * * * ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Australská reklama na žánrová klišé. Na nelogičnosti u akčních filmů obvykle nehraji, ale pokud se film tváří smrtelně vážně bez odlehčujících prvků, tak mi v mozku začně vrtat už samotný půlroční trest mezi doživotními odsouzenci. Fail? No nevadí. Očekával jsem, že se naladím na herce, no nenaladil. Eman svou roli sice zvládá, ale tak nějak unyle, Alicia nemá co hrát a tak mi pouze způsobuje "stoják" :) No a nejhorší je finální část, už jsem si zvykl, že spousta filmů podceňuje svého diváka, ale po dlouhé době jsem narazil na film, který podcenil sám sebe. Finále s ženou "vampem" hovoří za vše (podobné pointy o dokonalém voseru mě už nudí), no a taky ta fotečka a libovej Emanův úsměv. A o dvacet minut přetažená stopáž. Ježiši. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Alicii Vikander jsem v civilnější poloze vůbec nepoznal. Zpočátku mě tohle tedy zrovna dvakrát nenadchlo, ale jakmile se film odpíchne ke skvěle provedené a přitom jednoduše naplánované loupeži měl jsem jasno. Tenhle nenápadný australský filmík si mou pozornost zaslouží. Težko popsat jaký film vlastně ve skutečnosti je, ale je to prostě něco zcela jiného než dostane divák v běžné Hollywoodské produkci. Austrálie je prostě svá. Hudba funguje na podtrženou jedničku. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

McGregor ako tvrďák príjemne prekvapil, bol ťahúňom filmu. Naopak mladý Thwaites sa mi do svoje roly nehodil, vizážou je skôr vhodný do One Direction. Najlepšie scény boli vo väzení, potom to trochu upadne, ale zase aspoň na slobode vidíme Aliciu Vikander ako kompenzáciu. Na Austráliu celkom v pohode film, hoci záver sa mi až tak nepáčil. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Enter One“ od Sol Seppy. (Duoscop)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Západnej Austrálii a na autentických miestach, akými sú doly v Kalgoorlie či väznica s maximálnou ostrahou v Casuarine. (MikaelSVK)
  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama