Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Izraelských filmů jsem zatím moc neviděl, pokud se nepletu, tohle je čtvrtý, a to ty předtím byly i v koprodukci. Rozhodně mě ale překvapilo, co mi Izraelci naservírovali. Téma stejné jako ve filmu "zmizení", ale pojetí spíše jako thrillerová komedie. A ono to překvapivě funguje. Ano, jsou zde momenty, které jsou směšné, a to i přesto, že tématika je hon na pedofila. Je to variace a to, co člověk může, co by měl, ale právě tím pojetím je tohle naprosto jiné. Je to kontroverzní, je to překvapivé, ale rozhodně to není špatné. Tohle chce odvahu, což se nakonec vyplatilo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vážně zvláštní film. Taky je jediný izraelský, jaký jsem viděl. Celé je to o únosu údajného pedofila a vraha dětí. Dva chlapi se z něj ve sklepě snaží dostat přiznání. Poté se přidá ještě otec jednoho z nich. Používají násilí, ale stejně to nikam nevede. Místy se tu dějí až bizarní věci. Nakonec vše dospěje až k překvapivému finále. Je tento muž skutečně vrah? A kde se skrývá to, co muži hledají? "Zkoušel jsi oheň?" ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... tak jak bych to shrnul. Mám z toho filmu vesměs pozitivní dojmy, ale přeci jenom jsem tu po přečtení několika komentů očekával větší nářez. Jako určitě je to kontroverzní, černohumorný, jsou tu dobrý hlášky a herci i když neznám ani jednoho to hrají přesvědčivě. postrádal jsem tu, ale nějakej ten větší drajv, ne že by film nudil to ne, ale na moje gusto se z toho potenciálu dal rozhodně spáchat větší masakr. Je to spíš film který je založený na dialozích (některý jsou fakt pekelný) a plusem je, že si taky film místy dělá tak nějak prdel z docela závažnýho tématu. já se tomu nebráním rád se podívám na filmy co mají koule a pochybuju že v USA by někdy něco takovýho vzniklo. tohle je prostě trochu drsnější verze Zmizení (fakt mi místy ty filmy přišli hodně podobný) až na to, že se nebere tak brutálně vážně. No celou dobu jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nakonec dám tři, protože ani ten konec mě neposlal vyloženě do kolen. Jako, že nebyl špatnej, ale stejně jako u celýho filmu se nezbavíte dojmu. že to nebylo špatný, ale mohlo to bejt lepší.65% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Éh, těžký. Jeden by sice rád lezl verbitchovi do kakáčku, ale na druhou stranu mě neměl navnadit na něco, co nepřikráčelo. Pravda, izraelskou kinematografii nemám zrovna v předkožce, proto nakonec šoupnu čtyři, neboť jinak bych mohl psychicky podpořit kibucoidní hovádka, rovná snad jen svým raketky a bumajzle pšoukajícím oponentům, ale po ukázkovém uvedení do děje jsem čekal ještě větší masox. Vykonstruování obviněnce zanedbané, tortura nedotažená a konec sice krutý, ovšem ne-dost-at-ečně, nebo jak jdou ty slabiky po sobě. Přesto doporučuji všem, co mají rádi malá děvčátka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Izraelci překvapují svou žánrovou rozmanitostí na pomezí thrilleru a černočerné komedie. A daří se přímo skvěle! V půli sice trochu dochází dech, ale pak se zjeví taťka s letlampou a je vymalováno. Tvůrci si dokonce utahují i z Arabů a musím říct, že je to fakt prdel! Zajímavé propojení žánrů funguje a nevyznívá trapně, právě naopak. Vše ve jménu poctivé filmařiny, která parádně šlape po všech stránkách. Doufám, že tito tvůrci ještě někdy vystrčí růžky. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama