Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁTE TUŠENÍ, S KÝM MÁTE TU ČEST. TEN MUŽ... NEVÍTE, ČEHO JE SCHOPEN...“ /// Zamilovanej páreček, kamera, co zvládá točit mě i tebe zároveň, no a samozřejmě nesmí chybět ON. Prej by mohlo bejt zaděláno na zlatej důl… Tak úplnej kretén to zas nevymyslel. Ten příběh… dokonce dost zajímavá scéna ve sklepě a to za denního světla! Taky ti panďuláci jsou podle mýho gusta! Bavěj mě i ty kecy vo hranici dvou světů, která se má překrejvat. Trošku strašidelný, možná znepokojivý a schizofrenní. S akurátní stopáží! Snad první found footage, kterej mě vopravdu vtáhl do děje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Soused má všude strašáky a mě přestal dávat život smysl. 2.) (Možná) pochopím, že se lízt do soukromý cizím bytostem nevyplácí. 3.) Thx za titule ,,n5ver, Peshin a Braginskaya“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem dosť rozpačitý. Na jednu stranu musím uznať, že snímku vládla hustá, ťaživá atmosféra, presne taká, akú mám u ducharín tak rád. Bez váhania ide o najväčšie pozitívum celého filmu. A tým klady končia. Na druhú stranu, nepáčila sa mi roztrasená kamera a chaotické zábery, čiže všetko to, čo na FF neznášam. Takých miest je tu teda hodne, škoda. Čo sa týka dejovej linky, tak podpriemer. Začiatok ešte ušiel, ale posledná tretina už bola hotová ujetina. Teda, niežeby tam nebol dobrý nápad, len to prevedenie nebolo dobré. Časopriestorový faktor mi tam akosi nezapadol, mám taký dojem, že sa autori toľko motali medzi tými dvoma svetmi, toľko prelínali a splývali, až sa nakoniec domotali a už neodmotali. :) Preto u mňa slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

FromHell 

všechny recenze uživatele

Po tunajších pozitívnych reakciách som čakal rozhodne viac...Mr.Jones je síce čo sa týka atmosféry slušne zvládnutý FoundFootage,no na druhej strane,okrem atmosféry neponúka nič,vďaka čomu by sa film vymykal z priemeru v rámci subžánru.No každopádne je to horor ktorý si určite zaslúži pozornosť každého fanúšika. 60% ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Vaříme s verbalem – Výletnické ragú aneb Narkáčský Eintopf. Ingredience: Dvě kila uleželého bramborového salátu, půl litru kefíru, jedna plechovka Toluenu, 100 ml Chemoprenu PVC či jiného lepidla na odpady s osmdesátiprocentním obsahem organických rozpouštědel, 50 mg krystalického metanfetaminu (můžeme nahradit 60 tabletami Modafenu), široké nápojové brčko, kapesník o minimálních rozměrech 30x30 centimetrů, petrželová nať. Celý bramborový salát během pěti minut freneticky zkonzumujeme, přičemž záměrně příliš nekoušeme, a na ex jej zalijeme kefírem. Rozprostřený kapesník bohatě napustíme Toluenem a za stálého čichání zvolna přikapáváme Chemopren. V mezičase pomocí žiletky či příborového nože vytvoříme na kuchyňské lince úhlednou lajnu metamfetaminu, popřípadě nadrtíme všechen Modafen na jemný prášek a postupujeme stejně. Odložíme kapesník a za použití brčka rychle rozprášíme polovinu lajny do pravé a druhou polovinu do levé nosní dírky. Pro dokonalé vymaštění zakapeme Chemoprenem. Zbytky metamfetaminu slízneme a jazykem roztíráme po dásních až do naprosté motolice. Pokud jsme postupovali správně, mělo by nám v této fázi vaření začít hučet v uších za doprovodu hodiny a půl naprostých, rychle se míhajících červeno hnědých pičovin. S kapesníkem stále na nose pijeme zbytek plechovky Toluenu, dokud nejsme vláční v kolenou. V tu chvíli klesneme na úroveň trouby, vrhneme celý obsah žaludku na předem připravený plech a pečeme do černa s grilem ohuleným na 250 stupňů. Necháme zchladnout, ozdobíme petrželkou a podáváme dokonale zoufalému majiteli krachujícího studia. *** A přitom to tak hezky začínalo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě už tyhle pseudohorory začínají štvát. Já si to seženu protože si myslím, že to konečně bude "něco jiného" a že je to nějaký podhodnocený a nepochopený klenot - a ano, dostanu něco jiného. Ale v tom špatném slova smyslu. Snaží se to tvářit chytřeji něž cokoli jiného a přitom stěží věřím tomu, že to mělo něco jako scénář. Mueller se prostě chtěl pokusit o surrealistické found footage a vůbec se mu to nepovedlo, protože je to nejen strašná nuda, ale hlavně to nemá čím zaujmout. Respektive má, ze začátku ten film nastolí dost zajímavých záhad - ale na jakékoli jejich řešení se vykašle, zabije veškerý potenciál a v závěrečných 20 minutách se už jen pokouší o surrealismus tím, že nahodile skládá záběry za sebe a smysl to nedává. Vlastně je to celé o ničem - pár se přestěhuje za klidem do lesů, všechno si točí na kameru, občas se jim u baráku zjeví rozmazaná postava chlapa v kápi (Mr. Jones), pak objeví barák souseda, který tam má ukřižované kostry a pak se jim realita míchá s nočními můrami a za to může právě ten Mr. Jones. Hlavně je na tom strašně znát, že scénář asi fakt neexistoval, protože smysl tam nedává nic a skoro všechny dialogy postav se omezují jen na věty typu "Co se děje? Co to znamená?" apod. Atmosféru a napětí to nemá, zaujmout to nemá čím a taky se to občas až směšně tváří strašně psychologicky (asi 10x tam zazní věta Je to jen v tvé hlavě), ale nemůže to fungovat, když nemá na základě čeho a o postavách víme kulové. Možná že šlo i o nějakou naivní jakože psychologickou kravinu, ale ten film mi nedal důvod se v tom pitvat. Takhle to na mě působí spíš jako blábol maskující se za jinakost. Ale mě jde hlavně o obsah a forma je stejně hnusná a žádný strach nenavodí. To i u Epileptic Seizure Comparzion jsem se bál víc jak u tohohle - a to jde o těžký a sotva sledovatelný experimentální film. 1* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama