Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (98)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého kodaňského zlodějíčka, který pracuje pro arabský gang. Jednou ale dostane nabídku od skutečné mafie a přijme ji. Od té doby začne bohatnout a může své chudobné matce a sourozencům ledacos dopřát. Zdá se, že se jeho život navždy zlepšil, jenže jeho minulost a hlava arabského gangu ho pronásledují. Když dostane od šéfa mafie největší zakázku, selže a jeho osud je zpečetěn. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krutá exkurzia do sveta Kodaňského podsvetia a organizovaného zločinu. Podobne ako v prípade snímku R (2010) aj tu sa Michael Noer drží drsnej, naturálnej formy, ktorá je vďaka kamere ešte umocnená pocitom bezprostrednej reality. Po emočnej stránke táto drámička ku koncu pekne graduje. Trocha zamrzí, že narozdiel od filmu R, sa tu takýto koniec dal čakať už veľmi skoro. Chýbal mi tu nejaký prekvapivý moment alebo šokujúca, nečakaná scénka. Ale aj tak celkom spokojnosť.70/100 ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jen o malý kousek horší než druhý Michaelův film, který jsem hodnotil známkou nejvyyší. Neradostný a tak trošku odvrácený pohled do nejchudší části Kodaně, kde se rozhodně nevyplatí kývnout na nabídku zločinecké organizace. Skoro stejný rukopis a také konec, který hovoří úplně sám za sebe. Lepší čtyřka. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jako box mezi Kličkem a Hayem. Mohla to být nuda, nekonal se překvapivý závěr, přesto jsme viděli velmi zajímavý zápas. Líbí se mi obsazení neherců a skutečných bratrů do hlavních rolí, byli mi hodně sympatičtí a věřil jsem jim všechno. Nordvest je čistá žánrovka, ničím nepřesahující, ale rychlá, drsná, pravdivá a rozhodně nenudící. Pro koho byste umřeli radši? Arabský nebo gruzínský gang? Ono je asi jedno, z který strany přilítne kulka, spíš se rozmyslete, jestli v těch pár šťastných a živých dnech chcete šukat Marfušky nebo Šeherezády. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama