Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hranice mezi zábavným, energickým úletem a otravnou, přepálenou kravinou je někdy proklatě tenká. Ještě zhruba po 60 minutách jsem se spíš bavil, než trpěl, ale někdy kolem sestupu do podzemí už se z řetězu utržený Iglesia přestal zcela hlídat, a tak se zugarramurdské čarodějnice překlopily spíš do té kraviny. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem? Nadšení. Opravdu, jsem obrovsky nadšen. Čekal jsem cokoliv, dostal jsem mnohem více. Že to nebude čistý horror, ale trhlá ujetina, mi bylo jasné hned, ale vůbec mi to nevadí. Skoro všechno mi na tom přišlo dokonalé. Humor. Takhle se mi u filmu rodidla už dlouho netrhaly. Nápady. Iglesia dokázal udržet svůj film zajímavým až do konce. Obsazení. Macarena Goméz je skvělá. Carolina Bang je úžasná. Přesně takhle si představuji moderní mladou, "nezkušenou" čarodějnici. Upsal bych ji duši i své manželky. Myslíte, že mají čarodějnice košťata jen na lítání? Ach, vy bláhoví... Tohle je prostě nemilosrdný náklep! Po zhlédnutí tohohle chci věřit, že čarodějnice existují. Dávám šest hvězdiček z pěti. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvojník Charlieho Daye a mladej pán Lister zjišťují, kde udělali soudruzi ze španělské inkvizice chybu.. Výstřední směs obrazotvornosti a estúpido momentů, při které moc není kde se smát, ani bát a celé to působí, jako by se potkala Soukupova Svatba upíru s Addamsovou rodinou a prošla trávícím traktem té ceckaté gargantua matky. Jako turistické lákadlo na navarrskou vesničku a přilehlé jeskyně s okultní historií to však poslouží dobře. Nebo si můžete představovat, jak berete Carolinu Bang na Petrovy kameny.. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V baru po stropě se courá, na trumpetu hraje... Kdo je to, snad coura? A z jakého kraje?" Ba ne, žádná coura, je to pták Iglesia, (pro mě zatím) třikrát jinak, pokaždé divnější než ptakopysk a zábavnější než návštěva cirkusu plus obludária. Dobré vědět. Exmanželky (to nechceš, sám mám dvě :-)) jsou zvláštní živočišný druh. Třída: savci peněz, Řád: štěkny, Čeleď: čarodějnicovité. Zdroj informací - Učebnice zoologie pro samce středního věku. Další užitečné info pro rozvedené muže hledejte na nástěnce Obecního úřadu ve vesnici Zugarramurdi, popř. v brožurce pro náhodné turisty, například bankovní lupiče (doslova boží, viz Ježíš s brokovnicí). Brožury jsou k dispozici v místním Museo de las Brujas. Božská byla též pramáti všech bosorek, velmi kyprá VWV, neboli Věstonická Witch Venuše. Vzpomínka na ni (to taky nechceš) je jako studená sprcha na libido, tenhle večer už nic, ani s viagrou. Moje třetí manželka může potvrdit :-D. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to je opravdu bláznivá hororová komedie u které jsem občas jen seděl a říkal si co to sakra je :-D je tam hrozná spousta naprosto šílených postav jako šilhavej dědek, stará čarodějnice, brácha mladé čarodějnice, dvojka polišů atd. takže mi ústřední dvojice přišla oproti zbytku úplně normální i když jeden z nich loupil jako stříbrnej Ježíš a druhej byl zelenej voják...opravdu i tak v tom zbytku kolem jsou ještě v cajku, Děj je šílenej až sem si říkal, co scénarista bral za matroš, ale je to vtipný a když na konci do obří jeskyně nakráčí matka všech čarodějnic tak tomu tvůrci vážně nasadili korunu. PS : Ta mladá čarodějnice s koštětem to bylo jak začátek scény z pornofilmu :-D ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama