Reklama

Reklama

Bennyho video

  • Rakousko Benny's Video (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bennymu je 14 let. Fláká se se spolužáky, natáčí si videa, kouká na akční filmy. Jednoho dne si k sobě do bytu pozve holku a natočí její popravu pistolí na zabíjení prasat. Kruté drama nejen o vyprahlosti rodinných vztahů a jejích následků. (oficiální text distributora)

Recenze (89)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, já tu myšlenku chápu a je to zdařilá kritika ani ne tak konzumní společnosti, jako všech těch vychcaných (většinou) politiků, dobře postavených manažerů a podobné verbeže, která by nechala zavraždit vlastní babičku, jen aby se dostali k více penězům a k větší moci. (Ostatně v tomto filmu otec už od začátku místo pojmenování problému také stále volí kompromisy a eufemistické výrazy, potom jedná naprosto bez citu, aby chránil syna, a nakonec se mu to vrátí, když syn jeho a jeho manželku podrazí, aby je potopil a přes jejich záda se vyšplhal dál a výš a bez poskvrny.) Vlastně tenhle film přes svou provokativnost je ještě hodně, hodně zdrženlivý. Jen prostě - nemám rád podobné typy lidí, je mi jasné, čeho jsou schopni, a dívat se na to ještě ve filmu mi činí poněkud vnitřní obtíže řekněme spíše duchovního charakteru. Jako by na mne ten hnus začal také trochu ulpívat. Navíc to vidíme každý den, nějakou tu kauzu, kterou se snaží podnikatel zamést pod koberec, třeba když srazí zfetovaný autem ženskou na přechodu, a ještě si hraje na to, že oběť je chudák on; nebo že se někde střílí na škole, ale pan ministr se jde ožrat na nějaký večírek a ještě si zatancovat; atd. atd.). Takže vidět o tom ještě film jen převažuje tu negativitu kolem na špatnou stranu. Není to ale chyba Hanekeho, ani tohoto filmu, ale podobných šmejdů a psychopatů bez citu a emocí, kteří často někde nějakým způsobem rozhodují, vedou a vládnou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rakouské dětství Antona Chigurha aneb Hanekeho ticho v bouři. Sugestivní drama o geneticky zakódované pozici oběti (?) stvořené ocelově chladnou famílií, v němž minimalistické dialogy přidávají na krutosti realismu všedního dne a nezobrazené násilí naléhavě dopadne na představivost diváka, ale co je to platné, když více než čtvrtina použitého filmového materiálu plnila funkci ponožek v rozkroku kalhot admirálské uniformy Arnolda J. Rimmera.. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Závěr mě tak adekvátně neknokautoval v předcházejícím napětí a brutálním začátku jako například ve Funny Games USA, nebo v Sedmém kontinentu, přesto se jedná o dalšího mistrovského Hanekeho, kde opět (nejen) forma rozřezává obsah na krvavé kousky a diváka doslova deptá do poslední minuty. Šeptání rodičů (a následek činu) mě odrovnalo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mladý (okolo 12) zabije u seba v byte holku pištoľou na porážanie prascí. Dva dni ju drží v igelite zatvorenú v skrini a ked o tom povie rodičom, tak ho ešte pozvú na výlet do Egyptu. No čo Ti jebe!?! Ved to je pekne hustý hardcore! Mám rád Hanekeho, pretože má zmysel pre detaily ( nádherné vyobrazenie zabíjania času v Egypte ) , necháva pracovať myseľ a hlavne predstavivosť tým, že hovno ukáže, no a hlavne, zanecháva ma vo vlastnom vnútorne rozorvanom rozpoložení! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Medzi Bennyho najväčšie záľuby patrí kopírovanie filmov z požičovne na vlastné video pásky, či sledovanie akčných filmov. Jedného dňa si pri návrate domov spoznáva mladé dievča, ktoré pozýva k sebe domov. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby ju niekoľkými ranami pukačkou na ošípané nezastrelí. Fascinovala ho totiž rodinná zabíjačka, ktorú zachytil svojou domácou kamerou. Nie som po emocionálnej stránke rozcuchaný na maďeru, ako by sa to asi v takomto prípade, pri tomto druhu snímku patrilo, ale pravdou je, že "Benny's video" núti diváka zamyslieť sa, kam táto doba speje. Človek, ktorý zoberie život len tak pre zábavu, rodičia, ktorý bezhlavo stoja na strane dieťaťa, neuvedomujúc si, aké následky to môže mať pre spoločnosť v budúcnosti. Nuž, takýto sme my, ľudia. Všetci máme pocit, že poznáme všetkých, bezhlavo súdime, pritom ani len netušíme, kto žije po našom boku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V pozadí kolem 47. minuty, kdy je Benny (Arno Frisch) na kluzišti, jsou na pravé straně obrazovky vidět dvě děti, které jako by ukazovaly do kamery. (Fediak22)
  • Ve videopůjčovně je možné zahlédnout plakát k filmu Tango a Cash (1989). (pórek)

Reklama

Reklama