Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (68)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Medemovy filmy jsou obvykle osobité, originální a obrazově nádherné. Na amnézii tu již spousta variací samozřejmě byla, ale tato je jiná. Lži, hrátky a předstírání v zájmu silné osobní přitažlivosti nebo úniku od zla minulosti v prostředí kempu u jezera - za sebe jako spokojeného diváka mohu jen doporučit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zrzavá veverka je o atmosfére, ktorú vie Julio Medem navodiť svojským spôsobom a ktorá ma vždy dostane, pričom ma vždy dokáže vtiahnuť aj do príbehu okolo postáv. Ten bol síce v tomto prípade jeden zo slabších než na aké som u tohto režiséra navyknutý, no i napriek tomu mám zo snímku dobrý dojem. Najmä vďaka tomu, že sa tu autor slušne vyhral s postavami a ich tajomnosť a nepredvídateľné chovanie ma bavili celý čas. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Muž se postará o ženu, která havarovala na motorce. Na nic si nepamatuje, což muži vnukne nápad živit v ní jistotu, že on je jejím partnerem. A zatím ..... ne, dál už nic neprozradím, přestože, jak už to u Medemových filmů bývá, nejde ani tak o to, co se stalo, ale jak nám to je podáno. Ve srovnání se Sex a Lucía a Milenci ze severního pólu je Veverka žánrově malinko jinde, ale metafory, vsugerované otázky a matení, cestičky a střípky k jejich objasnění, to je stejné a mně, i když dnes hodnotím trochu níž, je jen líto, že Medem nenatáčí tak rychle, jak moc jsem jeho filmů dychtivá. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Mé první a doufám že zdaleka ne poslední setkání se španělským režisérem s krásným jménem Julio Medem. Chlapík je svědkem dopravní nehody dívky na motocyklu. Ukáže se, že dívka přitom ztratila paměť, čehož on toho hbitě využije a namluví jí, že spolu už čtyři roky žijí. Pomůže jí utéct z nemocnice a odjedou spolu stanovat. Jenže ani veverky nejsou tím čím se zdají být, takže nakonec se ukáže, že všechno bylo jinak. Letní, lehce erotické a magicky záhadné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No konecne sa reziser Julio medem vydal do artovych vod a natocil moc fajny artovy film - o laske dvoch ludi /on+ ona, to je jasne/, o hrach, medziludskych vztahoch medzi chlapmi a zenskymi.paci sa mi ale to, ze reziser nesklzol do lacneho a prazdneho tlachania omedziludskych vztahoch,m svoj priestor dostali aj spanielske mesta, ale aj taborak, kde holka si spatne spomina na svoje zalezitosti a tie potom riesi. Zanrovo sa La Ardilla Roja neda zaradit - nie je to ani mysteriozny film, ani drama, o komediu snad nejde uz vobec. Tak ako Almodovar riesi zenske a casto aj ich psychiku, medem nejde jeho cestou. Jaxom uz spominal, skuma vztahy, ale samostatnu kapitolu tvoria aj exteriery, kde sa odohrava podstatna cast pribehu, Medem dokaze byt na rozdiel od uchylneho Almodovara snovy a abstraktny - cize filmova basen. A to ja, jakozto artak vzdy vitam- milujem totiz filmy Yngmara Bergmana, a Tarkovskeho, ba casto aj moj oblubeny Orson Welles tocil artove veci. To moc dobre, a hlavne nech to nepozera stuntmanmike a ani verbal : 89 % ()

Galerie (3)

Související novinky

Reklama

Reklama