Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (68)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Dosť rozpačitý film. Medem ma síce stále viac a viac udivuje a zároveň presviedča o tom, že jeho tvorčia vyspelosť je priam galaktických rozmerov, no veverka je už v niektorých ohľadoch tak trochu nad rámcom toho únosného. Moje výhrady sa netýkajú vecí, ktoré sú skôr aktuálne pre tajomno filmov Davida Lyncha, radšej by som to pomenoval tak, že Medem sa rozhodol niečo otvoriť, svojím spôsobom aj tradične zamotať, ale v konečnom dôsledku mne osobne chýba akási adekvátna odpoveď na otázky: prečo, načo, ako? Vonkoncom to však nie je zlý film, pretože po hereckej ako aj príbehovej stránke som bol prakticky po celý čas spokojný. Škoda, že Medem tentoraz mierne upustil od silnejšieho erotického dráždenia, ktoré sa v niektorých momentoch pýtalo v takej miere, ako to vie prezentovať len on. Hodnotenie u mňa lieta v rozmedzí 60-80%. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Thriller, erotický film nebo detektivka? Zrzavá veverka je žánrově nezařaditelný, avšak autorsky vyhraněný film Julia Medema. Hlavní hrdina tohoto filmu se snaží přesvědčit dívku, jež ztratila paměť, o jejich vzájemném dlouhodobém vztahu. Příběh se postupně komplikuje a divák ztrácí jistotu, kdo tu koho klame. Zrzavá veverka je nejen název campu, kam se milenecká dvojice uchýlí, ale je také symbolickou maskou hlavní hrdinky. Tento význam nám pomahájí pochopit ukázky z přírodovědného dokumtárního filmu, jimiž je příběh prokládán. V závěru pochopitelně nechybí překvapivá odhalení. Julio Medem tvoří filmy z charakteristikou eroticko-mysteriózní atmosférou a tento film není výjimkou. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Mé první a doufám že zdaleka ne poslední setkání se španělským režisérem s krásným jménem Julio Medem. Chlapík je svědkem dopravní nehody dívky na motocyklu. Ukáže se, že dívka přitom ztratila paměť, čehož on toho hbitě využije a namluví jí, že spolu už čtyři roky žijí. Pomůže jí utéct z nemocnice a odjedou spolu stanovat. Jenže ani veverky nejsou tím čím se zdají být, takže nakonec se ukáže, že všechno bylo jinak. Letní, lehce erotické a magicky záhadné. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Existujú "obyčajné" a "neobyčajné" filmy. J.Medem nikdy nenatočil obyčajný film. Točí obyčajné témy neobyčajne. Pracuje s vlastnou "filmovou logikou", vytvára zvláštnu ilúziu nereálnosti na reálnom príbehu, vzťahu, pocite...Proste prekvapuje, symbolizuje, imaginuje tak ako v Lucii, v Chaotickej Anne, tak aj vo Veverke... a vždy sa pristihnem pri tom, ako sa zmanipulovane dívam na jeho réžijnú tvorivosť, v kt. je proste úžasný a ja som po nej až závislá:)!!! Po Veverke mám znova bohatý subjektívny zážitok, len ten dej bol tentokrát trošku plytší v porovnaní s tým, na čo som u Medema zvyknutá. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě velké zklamání, protože ho vysoce hodnotili i mé spřízněné duše. Od příběhu jsem čekal něco víc než jen bezcílné potulování se šílenou ženskou plné mysteriozní atmosféry, kdy nevíte co a proč se děje. Komedii (jak je tu uvedeno) v tom rozhodně nehledejte, vlastně na nic vtipného jsem v tom nenarazil. Spíš je film depresivní a naturalistický. Nesedl mi vůbec a dostane ode mně jen slabé 2 hvězdy. Přesto na Medema nezanevřu, protože má i lepší filmy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (3)

Související novinky

Reklama

Reklama