Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Lady a Tramp, kdo by neznal tuto psí dvojici?! Příjemný příběh dvou odlišných psíků, jenž se nakonec protne a je z toho láska. Klasický disneyovka, která i po těch neuvěřitelných letech, má stále co nabídnou. A kdo by neznal scénu se špagetami, jako by nebyl ;-) Krásná disneyovka, která nabízí radost spíše těm nejmenším. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně vynikající klasika Disney studia z dob, kdy měly s každým snímkem nemalý úspěch. Romantický animovaný snímek o pejscích s písničkami pohladí duši nejen děckému divákovi, ale i tomu dospělému. Jeho obliba je neoddiskutovatelná a rozhodně potěší každou generaci. Silný milostný příběh povznáší i velkolepá animace, kde se přísnost zcela vyplatila. Veškeré pohyby pejsků jsou věrné realitě, ať se jedná o cokoliv. Dnes je to již samozřejmost, ale tehdy? Tento počin se stal vyhledávanou klasikou a právem. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsme jako malí chodili do kina na animáky (já, sestra a mamka) a myslím, že jsme byli i na tomto filmu. Nicméně jsem si nebyl jistý, tak mě napadlo se na Lady and the Tramp podívat znovu. Lhal bych, kdybych řekl, že mi to osvěžilo vzpomínky, protože si pořád nejsem jistý, jestli jsem na tomto filmu byl v kině nebo ne. Ale vím, že je škoda, že (pravděpodobně) takovýhle krásný animák už dnes nikdo nenatočí. Dnešní děti jsou zvyklí na trhlý humor, který mám rád, nic proti tomu, ale pak vidíte takovýhle poctivý animák, který vás doslova pohladí po srdci a i takový sarkastický cynik, jako já, se vrátí do doby, kdy mu bylo 8 let. Zkrátka a dobře, jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl. 100 %. ()

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Už jako malá jsem měla tuhle pohádku moc oblíbenou a když jsem se teď k ní dostala po tolika letech, ani trochu mě nezklamala. Stará poctivá disneyovka, s typickými sborovými písničkami, romantickými západy slunce a hezkým příběhem. Nejvíc mě pobavila dvojice italských číšníků, kteří obsluhují Lady a Trampa u večeře, to jsem se fakt zasmála :D ()

Derek 

všechny recenze uživatele

vynikajuca disneyovka s jednoduchym pribehom, ale za to skvelymi postavami ktora je dost svizna a nenudi (i vdaka celkom kratkej stopazi), piesne ma nejako extra nedostali ale nie je ich tam zas tolko... odporucam pozret zremasterovanu verziu, ktora vyzera skvelo (vobec nie ako film stary viac ako 50 rokov) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Peggy Lee se soudila se studiem Disney z důvodu údajného porušení kontraktu. Tvrdila, že je majitelkou práv k přepisům scénáře. Po dlouhých soudních tahanicích její právo soud uznal v roce 1991, načež jí byla vyplacena částka 2,3 milionu dolarů. (HellFire)
  • Animátor Wolfgang Reitherman si do kanceláře, přímo na svůj stůl, pořídil krysu v kleci, aby studoval její pohyby pro správné vyobrazení ve scéně zápasu s Trampem. (HellFire)
  • Film se stal velice úspěšným, při rozpočtu 4 milionů amerických dolarů dokázal jen v USA vydělat téměř 94 milionů a celosvětově pak získal dalších 187 milionů dolarů. (Varan)

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama