Reklama

Reklama

Lady a Tramp

Trailer

Obsahy(1)

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele, pohodného. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí. Láká ji volnost jeho života, neboť se u svých pánů cítí odstrkovaná kvůli očekávanému přírůstku do jejich rodiny. A když se k manželům nastěhuje diktátorská teta Sára se svými siamskými kočkami, Lady uteče a okusí nezávislý život po boku Trampa. jejich dobrodružství však pro Lady skončí v síti pohodného a před smutným osudem ji zachrání jen její známka. Psí tulák se ale nevzdává. Ví, že tahle psí slečna je mu souzena a je ochoten pro ni nasadit i vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

lamps 

všechny recenze uživatele

Parádní romantická rozprávka, která zaměňuje lidské hrdiny za zvířecí tak obratně a roztomile, jak to dokázali opravdu jen géniové od Disneyho. Načančaná Lady a tulácký Tramp jsou dokonalá partie a jejich pojídání špaget nenávratně vstoupilo do historie (částečně i díky řadě parodií), zápletka s dítětem je kouzelně podaná a vedlejší postavy jsou nesmírně sympatické a různorodé (návštěvu útulku jsem si docela užil). Škoda že se více netlačilo na pilu i co se týče humoru, protože v tomto ohledu Lady a Tramp za konkurencí přeci jen trochu zaostávají. Vše ostatní naštěstí funguje naprosto výborně :-D 80% ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Začínám mít slabost pro Disney. Úžasně věrné zpracování psů a přitom vtipné a originální spolu s krásným dojemným a úsměvným příběhem vytváří nezapomenutelný a řekněme naprosto klasický příběh, který mi úplně sedí k Vánocům a nádherná animace, která provázela mé dětství. Jen mě mrzelo, že nskonci došli štěstí jen hlavní hrdinové, ne však chudáci psi z útulku, jejichž chorál by se určitě uplatnil v kostele. Budu doufat, že se jim podařilo prokopat tunel na svobodu... ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Disneyovská klasika Lady a Tramp proslavila špagety snad jako žádný jiný film. Snímek zaujme zejména pěknou animací a veskrz jednoduchým příběhem ze života psů (místy by se to dalo brát jako "prehistorická" verze Tajného života mazlíčků). V tomto případě je upozaděn humor a z valné části i typická hudební stránka a do popředí se dostává hlavně romantika se špetkou dramatu a akce. Tento psí příběh mě zaujal o něco víc než 101 dalmatinů, a i přes absenci výraznějšího záporáka - který je pro disneyovky typický (kočky ani krysa neměly moc velký prostor) - byl napínavý. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tak dlho som sa tomu bránil a potom to príde a ja si uvedomujem, aký som niekedy tupec :-). Pekné, vtipné, dojímavé, vizuálne podmanivé a hlavne magické. No fúzikova hláška "Nesnáším psy s radikálními pravicovými názory!" ma dala do kolien. :-) Ach. Obávam sa, že to bol posledný celovečerák od starého disneyho, čo som mal unseen. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $93,602,326Tržby Celosvetovo $99,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,242,280 //počet predaných kusov 1,373,224Tržby za predaj DVD v USA $131,012,103 //počet predaných kusov 6,493,359║ Roztomilá rozprávka, opäť animačné prevedenie na vysokej úrovni. /80%/ ()

Galerie (101)

Zajímavosti (28)

  • Film se stal velice úspěšným, při rozpočtu 4 milionů amerických dolarů dokázal jen v USA vydělat téměř 94 milionů a celosvětově pak získal dalších 187 milionů dolarů. (Varan)
  • Film byl složen ze dvou příběhů. První pojednával o fence Joea Granta a příchodu dítěte do rodiny. Tuto verzi ale Walt Disney neschválil. O několik let později četl v časopisu Cosmopolitan příběh „Happy Dan the Whistling Dog“koupil práva a příběhy spojil. (Bau.Baushka)
  • Peggy Lee se soudila se studiem Disney z důvodu údajného porušení kontraktu. Tvrdila, že je majitelkou práv k přepisům scénáře. Po dlouhých soudních tahanicích její právo soud uznal v roce 1991, načež jí byla vyplacena částka 2,3 milionu dolarů. (HellFire)

Související novinky

Nový Star Wars seriál bude obří

Nový Star Wars seriál bude obří

09.08.2018

Disney to se svojí streamovací službou patrně myslí vážně. Konkurence Netflixu, Amazonu, nebo Hulu bude spuštěna někdy v příštím roce, a objeví se na ní např. nové verze pohádek Lady a tramp nebo Meč… (více)

Reklama

Reklama