Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech: Vizuálně povedené, zpracování nemám co vytknout; celkem jsem se na ten projekt těšil, ale zatím to vypadá, že se z toho vyloupne nekonečně natahovaná mysteriózní záležitost o skupině lidí uměle omezené na určitém místě, podobně jako třeba Ztracení nebo Terra Nova. U obou víme, jak to dopadlo... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Celé Béčkové přesto však nenudící s několika dobrými momenty, občasnou mrazivou atmosférou, dobrou kombinací vážných scén a veselé hudby a hlavně s podivným koncem. Na 4* stačí, ale jsou vážně slabé. Edit: Druhá řada si udržela přibližně stejnou kvalitu. Změna prostředí neuškodila, ačkoli to ztratilo tu mrazivost první řady. Mělo to pár parádních momentů (Michael dávající otrávenou štamprli dítěti, Flight of the bumblebee) a závěr by byl dost boží, nebýt dodatku z budoucnosti, který byl ve výsledku úplně zbytečný, když další řada nebude. Kdyby to usekli o 2 minuty dřív, tak jsem naprosto spokojen. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zhruba 6-7 dílů a u toho končím. Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale už v prvním díle mi bylo jasné, že je zaděláno na malér. Do řešení problémů s virem se totiž už od začátku míchá jakási romantická podzápletka divného trojúhelníku, manžel, exmanželka a nová ženská. Jinak řečeno postupem času začíná tohle trio ovládat plátno a nedokážu si představit jak by tahle trojka mohla být víc otravnější. Samotná zápletka taky moc nosná není, i když je fakt, že na základně se děje něco podivného. Bohužel podivného v tom špatném slova smyslu, je to totiž strašná nuda. Ze seriálu ze už za těch šest dílů stala naprostá generická scifárna, která vůbec ničím nevybočuje. Standardní scénář, nezajímavý děj, rádoby akční prostředí a naprosto otřesné postavy. Teď přijde spoiler. V momentě, když zabili Doreen jsem s tímto seriálem definitivně skončil. Podle mě to byla jediná opravdu zajímavá postava. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je to sice sci-fi, ale má to i hororové prvky. Skupina vědců ze CDC je poslána na arktickou stanici Arctic Biosystems, aby našla lék na nový virus. Po chvíli ale zjistí, že věci se mají trochu jinak a situace se vymkne kontrole. Ne všichni s nimi totiž spolupracují. Atmosféra je docela dobrá. Ani herci nejsou špatní. Postavy různě mění strany a dochází k překvapivým zjištěním. Hudba je perfektní. Má to v sobě prvky Věci a Resident Evilu. Taky se mi líbila celá virální kampaň, kterou okolo seriálu měli. :) Tak už to skončilo. Stala se spousta nečekaných věcí. Škoda jen, že tak otevřeně... Nová série je tu. Přináší nové prostředí a novou nákazu. Celé se to odehrává na opuštěném ostrově západně od Seattlu. Staré postavy se opět setkávají. Objevují se tam i flashforwardy. ;) V místní sektářské komunitě musí odhalit zdroj nákazy a následně na něj najít lék. Tak už je konec. Epidemii sice zabránili, ale zase propukla jiná. Trochu mě to zklamalo. Dallší série už nebude... "Ale nový prst mi nenaroste. Nejsem Wolverine." :D ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

V podstate presne to, čo som čakal - mysteriózna zápletka o smrtiacom víre v odľahlej vedeckej základni, na každom rohu číhajúce nebezpečenstvo, napínavý dej a sympatické obsadenie korunované výborným Billym Campbellom (Darren Richmond zo Zločinu). Po stránke scenára to však nie je nič objavné, ešte sa to len pomaly začína rozvíjať a postavy zaujímať postavenia, a je tu cítiť silný zápach béčkovosti. Takže uvidíme čo ďalej. Pilot 60% Po 7 dieloch - kolísavá kvalita, avšak to koketovanie so žánrovými klišé, hranie sa s divákom a postavami vo vratkých zápletkách sa mi začína páčiť, 75% Nakoniec sa Helix ukázal ako slušná guilty pleasure jednohubka. Príbeh bol síce miestami zúfalo hlúpy, ale zábavný, a Hirojuki Sanada ho držal nad vodou. Len škoda, že je tu Billy Campbell tak nevýrazný. 1. séria: 70% ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama