Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Nehorázná šílenost, kdo tomu proboha přiklepl další sérii? Hned na začátku bylo nastaveno dost šílené tempo dějových zvratů, což je obvykle dobře, jelikož se nemáte šanci moc nudit, ale co je moc, to je moc. Během těch 13 dílů se toho v uzavřeném prostoru událo tolik, že by to slušnému režisérovi stačilo na celou ságu. Navíc nikdo z nich neumí hrát příliš přesvědčivě a postavy jsou vláčeny příběhem dosti nelogicky. Jediný hnací motor, proč to sledovat až do finále, byla potřeba vědět, jak tohle dopadne. Finále však grandiózně zklamalo. Na jednu stranu to funguje, jelikož to diváka přinutí koukat se dále a dále, ale důvody jsou úplně někde jinde. 2* ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotního dvojdílu: hodnotím až s odstupem 24 hodin, protože jsem si chtěl nechat Helix trochu rozležet. Hned při sledování mě vytáčela neuvěřitelná hi-techovost stanice kousek od severního pólu, ale nejsevernějc jsem byl v životě tuším ve Wroclawi, takže se můžu mýlit. Pak mě točí kenovitost/barbienovitost všech hlavních postav, nejen zjev, ale hlavně chování, logický uvažování tady prostě dostává na prdel, protože když si pošlete někoho z centra pro kontrolu nemocí, tak ho samozřejmě necháte lozit ve větracích šachtách, kde kempuje jeho zmutovanej bráška. A to je pouze jeden příklad. Bohužel nesmyslnýho chování je pilotni dvojdíl napěchovanej jako máloco, takže jakkoli serial možná šlape, tak pokud člověk přemýšlí, zjistí, že celá zápletka je idiot plot - pokud by se alespoň část lodí chovala logicky, tak by nebylo o čem točit. Škoda. 40%. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejočekávanější seriál roku 2014 a naprosto největší zklamání. Už to obsazení mi v prvním díle nesedělo a neslo se to celou sérií. Potenciál měl Helix obrovský, náměť parádní, ale štáb si stím absolutně vůbec neporadil, jelikož z toho vytěžil hodně málo. Největší zabijáci seriálu jsou určitě ale lidi, co měli na starosti hudbu, jelikož to jsem snad nezažil u ničeho aby sprasili takhle hudební doprovod scén, úvodní znělku a samozřejmě největší strašák, a to střih hudby. Seriál mě popravdě zklamal a ten kdo se těšil na hororovou ujetinu z velice zajímavého chladného prostředí, tak o nic nepřijde. Téma zajímavý, ale tím to bohužel končí. 30% ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Viděny prozatím všechny tři aktuální díly a já od toho zatím dostala přesně to, co jsem čekala. Mě herci vcelku sympatičtí jsou, hororová atmosféra sice ve třetím díle začala trochu pokulhávat (v prvním a druhém byla dokonalá), ale i tak je ucházející. Scénář je podle mě hodně dobrý, zatím to dává vše smysl (to jak děj, tak chování postav). Akorát by to chtělo trochu víc postavy přiblížit, protože pokud to takhle půjde dál, pochybuji, že si k nim udělám nějaký hlubší vztah. Rozhodně se budu dívat dál. Jen si zatím neumím představit, že by to dokázali smysluplně roztáhnout na víc sérií. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Co bych lhal, když jsem se o seriálu prvně dozvěděl, tak mě to vážně zaujalo. Sníh a virus, to je přeci jak z mého oblíbeného hororu... Bohužel tohle není Věc. Úvodní dvojepizoda ještě docela dobře funguje a dokonce má i poměrně dobrou atmosféru. Herce neznám, ale to by ani nevadilo, protože to v tomto druhu seriálu znamená, že může umřít každej, což je plus. Obsazení je navíc i docela sympatický, jen to sýpání hlavního hrdiny mě trochu štvalo. Nejvíc mi na úvodu vadí ty digitriky (opice a myši), přesto jsem doufal, že to nakonec přehlédnu a budu spokojen. Nestalo se tak a s přibývajícími epizodami také přibývalo opravdu idiotské chování postav, z nichž některé měnili stranu asi tak rychle jako mince při hodu panna/orel. Nejhorší však bylo, že se v závěru série ze seriálu stala opravdu neskutečná telenovela (mami, tati, synu, dcero), která mě řádně odradila od sledování další série. V podstatě mi bylo jedno, jak to dopadne, hlavně, že to skončí... ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama