Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (81)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film vůbec nezaujal, připadal mě strašně zesekaný a uspěchaný. Nakonec se to ale potom zlepšilo a i když jsem onu hlavní zápletku odhadla ještě dřív, než uběhla čtvrtina filmu, mě film nakonec docela zaujal a dá se říct, že i trochu potěšil, protože jsem z popisu zas až tak nadšená nebyla, přilákaly mě možná spíš až ukázky a trailer. Sice film není úplně čtyřhvězdičkový, tři hvězdičky mě přijdou už docela dost málo, takže něco mezi těma třema a čtyřma hvězdičkama. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak díl seriálu, respektive neuvedená část cyklu Nevinné lži. :-) Neměl jsem ale pocit trapnosti, co se týče postav či dialogů, jen mi tam něco chybělo, paradoxně mi vadilo, že je film tak krátký, více rozpracovat by neškodilo. Jinak ale moc zajímavé, zvlášť, když jsem skutečně nic nečekal. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jsem zkouknul Na druhý pohled (omlouvám se, ale já zkrátka musel :D) a nejsem si zcela jist, zda snímku škodí a nebo naopak svědčí jeho televizní bytí. Téma, které docela dovedu představit i na filmovém plátně………úplně to vidím………rok tak 1995……..jeden bratr Al Pacino, druhý De Niro……ne, Matásek s Dastíkem taky dobrý (Hybnerová jako vždy výborný)……..na nedělní „čétéčkářský“ večer možná i nadstandardní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak 3,5. Líbilo se mi téma, zvraty v poslední dvacetiminutovce, kdy se vše otočí naruby a jde o tu psychologii postav, na druhou stranu je téma zpracované poněkud unyle a unaveně a nezajímavě, kdy vlastně expozice trvá skoro 50 minut. Docela slušné a uměřené herecké výkony, potěšilo mne, že se nedojí slzy a dojetí za každou cenu, někde zůstalo u náznaků, někde se zase zbytečně doříkávalo. Není to špatný film, ale vlastně nemám důvod ho vidět znovu jako třeba Dobří holubi se vracejí, kde je expozice rychlá a během filmu dojde k více zvratům, i když se zdá, že také jen poklidně film plyne. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Po blabolu jmenem Piknik si u me CT vylepsila dojem. Tohle uz byla jina polivka. Sice ponekud cernobile, ale hodne povedene. Az jsem si rikal, ze by tomu jeste takovych 10 - 15 minut navic sluselo. Herecky vynikajici. Dobre zahrala i omladina. Tomase Dastlika jsem neznal a ted uz o nem vim - skvely vykon. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama