Reklama

Reklama

The Wise Little Hen

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 1934, 8 min

Obsahy(1)

Múdra sliepočka sa spolu so svojimi deťúrencami rozhodla vypestovať si kukuricu a cestou na pole požiada o pomoc svojich kamarátov káčera Donalda a prasiatko Petra. Tí sa však pre svoju lenivosť vyhovorili z práce z dôvodu bolestí brušiek. Sliepočka po zistení, že obaja sú iba simulanti, im pripraví prekvapenie. (pravo)

Recenze (10)

ripo 

všechny recenze uživatele

Mravoučná rozprávka o múdrej sliepočke, ktorá máren prosila káčera Donalda a prasiatko aby jej pomohli s pestovaním kukurice, Neustále mali "bruchabôľ" ... Ten však zázračne prešiel s vypestovanou kukuricou a napečenýmu koláčikmi . Sliepka však s nimi na konci vybabrala .... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemně hudebně laděný skeč, vzhledem ke svému stáří překvapil "normální" animací, naprosto srovnatelnou s novějšími kousky jako Tom a Jerry apod. Dobrou práci odvedl také dabér, který dokázal nakvákat kačera a nachrochtat prase vskutku na jedničku :) Snad jen co se týče příběhu, čekal jsem, že jim to Moudrá slepička natře ještě víc. 7/10 ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvý príbeh Donalda Ducka od Walta Disneyho. Nesmrteľný hlas úžasnej neurotickej postavičky narozprával Clarence Nash, ktorý nehovoril príliš zrozumiteľnou angličtinou. Ak daboval iné jazyky ( francúzsky, španielsky, japonsky, nemecky, čínsky, portugalsky ), dostal napísaný text foneticky a on ho dokázal "odkvákať". ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sice první film s mým životním vzorem Donaldem, ale přesto nemohu být přívětivější. Hodnocení výrazně snižuje fakt, že díky moralitkám se sklouzává spíše k cílové skupině "děti", což kontrastuje s drtivou většinou krátkých filmů z té doby (viz Steamboat Willie či Plane Crazy, to opravdu není pro malé). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Historicky úplne prvý výstup káčera Donalda. (TMNT)
  • Clarence Nash v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama