Reklama

Reklama

Lo strano vizio della Signora Wardh

  • Španělsko La perversa señora Ward (více)
Trailer

Obsahy(1)

Julie se se svým manželem Neilem vrací z New Yorku do Vídně. Zrovna v tu dobu řádí ve Vídni sériový vrah, který si za oběti vybírá mladé ženy. Na jedné párty Julie potkává svého dřívějšího sadistického milence Jeana a dostává podezření, že právě on by mohl mít s tajemnými vraždami něco společného. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tých negatív je celkom dosť... Minimálne zlé herecké výkony (takmer všetkých a hlavne u manžela Julie je to vyslovene iritujúce); dialógy a tupé vysvetlovanie (nielen) v závere, takmer pokorujúce hranicu demencie; subjektívne aj taliančina na ktorú som alergický; a značne samoúčelná nahota, ktorá je v réžií Martina zároveň pozitívom, keďže jej estetické hodnoty z nej robia viac než len soft porno, aj keď to tak miestami nevyzerá (hovorím miestami, pretože čo tomu Martino pridáva, o to ho herci vzápätí oberajú). Niektoré z týchto negatív mi vadili viac, niektoré menej, nakoniec ale aj tak dávam slabšie štyri hviezdy, pretože je to skrátka výborne natočené. A nudiť sa pri tom nedá ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po mírně nadprůměrném Martinově Torsu jsem čekal, že Sergiův první film bude povedenější, ale vůbec mě nepřesvědčil. Skoro se stává pravidlem, že pokud je v giallu hlavní postavou žena, je vždycky nesympatická. Nemohl jsem si pomoct a ke konci filmu už jsem vrahovi fandil, aby konečně našel cestu k hlavní postavě a ukázal jí svou břitvu. Navíc další věc, která mě trochu deptala, byl chaotický střih. V některých scénách to bylo možná na místě, ale po většinu stopáže to působí velmi divně až rušivě. Ale z celkového pohledu vypadá tento snímek ještě vcelku dobře, proto se přikloním k třem hvězdám. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Znásilnenie v daždi bude na konci vekov určite nominované v prvej päťke najromantickejších znásilnení v histórii kinematografie. Každopádne Strano vizio della Signora Wardh zďaleka nie je vizuálne tak precízne ako Bava či Argento, no aj tak stále relatívne pôsobivé a to najmä vďaka úžasnej snovej romantickej hudbe. Celkovo ale skôr priemer. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zdejší nadšení z tohoto kousku je oprávněné. Excelentní giallo ze stáje Martina, jenž má na kontě například výborné Torso a Case of the Scorpion´s Tail. Martino tu opět rozehrál excelentní hru kočky s myší, že tápající divák se doslova stébla chytá, aby stejně nakonec utonul ve skrytých indiciích a falešných stopách. Parádní závěr vás obšťastní hned několika překvapivými zvraty, které vás zkrátka dostanou. The Strange Vice of Mrs. Wardh jinak skvěle odsýpá, nechybí spád, pěkná hudba, nahá těla a blýskavá čepel vrahovy ostré břitvy. Martino dobře věděl, co od něj fanoušek chce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Giallo s krásnou Edwige Fenech, ktorá nemá problém ukazovať sa nahá a navyše hrať nymfu bez problémov podvádzajúcu manžela s dvoma milencami. Tým zlými tu ale budú nakoniec iné postavy a my budeme po celý čas Edwige držať palce. Komplot je možno zbytočne komplikovaný, pointa filmu je ale vydarená a dnes na ňu príde možno úplne každý, ale ak by bola iná, tak film by bol v konečnom dôsledku sklamaním. Tých vrážd typických pre giallo je tu tak akurát. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v rakouské Vídni. (Epistemolog)

Reklama

Reklama