Reklama

Reklama

Nejmenší slon na světě

(seriál)
  • angličtina The Smallest Elephant in the World (festivalový název) (více)
Animovaný / Rodinný / Krátkometrážní
Česko, 2013, 26x7 min

Obsahy(1)

Béďa je sloní kluk, který moc nevyrostl – vlastně je velký jen asi jako štěně, a tak normálním slonům sahá sotva po kotníky. Ve sloním světě se přitom oceňuje hlavně velikost a síla, ale i když se na něj ostatní sloni dívají doslova „s patra“, Béďa se odradit nenechá a spolu se svým kamarádem, prostořekým damanem Edou (damani jsou příbuzní slonů a Eda jediný kluk ve školce, který je menší než Bedříšek) se odvážně vrhá do úkolů, které před něj staví jeho tatínek i sám život. Postupně tak překoná strach ze strašidel, vyzkouší podezřele bublavý zvětšovací lektvar, naučí se, že je lepší chodit po svých nožičkách, i když jsou krátké, a dokonce zachrání rodinné jezírko před drzým sloním svalovcem Helmutem. Bedříšek se sice musí potýkat s množstvím obtížných překážek, které jeho „normálním“ vrstevníkům okolní svět neklade, ale jeho velikost (nebo spíš maličkost) mu umožňuje jiný pohled na svět, a tak mnohdy pomůže vyřešit problémy, se kterými si velcí sloni nevědí rady. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to zas takový průšvih. Dívat se na to dá, a že bych to musel nějak přetrpět, to taky ne... Takže takový průměrný večerníček. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem po prvním dílu nečekal, že to NEBUDE tak zlé. A opravdu není! Barevná animace děti vtáhne, dospělý si vychutná spoustu známých hlasů a docela dobrou hudbu. Nečekané, ale určitě lehký nadprůměr. Vypráví: Jan Vondráček, hudba: Jan P. Muchow ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Inu, říká se "dobrého pomálu"... a to pro "večerníčkovou" tvorbu posledních let platí stoprocentně. Nejmenší slon ale patří do toho "pomála", a je o to cennější, že jde o první skutečně zvládnutý 3D animovaný krátkometrážní seriál (vidíte, že "večerníček" zní líp;)). Kdybyste to náhodou nevěděli, tak v Africe nosí děti - včetně sloních - plameňáci;) Jsem nadšen, že si ČT objednala druhou řadu, která je naprosto srovnatelná s tou první. A mimochodem hudbu prý dělá nějaký Jan P. Muchow... asi nějaký nový zahraniční střelec nebo co...:)) 80% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama