Reklama

Reklama

Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon

  • Čína 狄仁杰之神都龙王 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na čínskou flotilu zaútočí neznámé mořské monstrum a císařovna (Carina Lau) pověřuje Yuchiho (Feng Shaofeng), aby vše rychle vyšetřil. Ve stejnou dobu přichází do hlavního města Luo-jangu mladý Ti Žen-tie (Mark Chao) s doporučením pro místo soudce. Náhodou vyslechne plán zločinců na únos krásné kurtizány Yin Ruiji (Angelababy) a vydá se ji zachránit. A tak začíná úplně první případ proslulého soudce Ti, který se v něm musí vypořádat s mořskými příšerami, vzbouřeneckými zabijáky, i nevyzpytatelnou císařovnou. (mortak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (21)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Jsem (aspoň zatím) o něco méně okouzlena, než v případě jedničky, ale spokojená rozhodně jsem. Tsui sice přešel na jiný živel (voda hasí oheň, tož příště by hezky podle pěti fází mohl bejt nějakej ten zemskej díl, ne? ;-)), jinak ale obšlehnul recepturu z prvního dílu skoro jedna ku jedné. Poněkud divoká, ovšem nikoli nepřehledná zápletka, úžasně fantaskní jedy, brouci a substance, šílené bojové scény, nestandardně barevný sidekick, okázalý vizuál, okouzlení detaily a relativně kosmopolitní tangskou městskou kulturou, divoké tempo, jeden dost divný doktor a nějaké to obludárium - a spiknutí a piklení, samozřejmě. Třeba přistoupit na fakt, že Tsui je magor, a že "jak" ho evidentně baví a zajímá o něco více, než "co". Prequel k prvnímu filmu o Di Renjiem je poměrně derivativní, drží pohromadě hůř, než jednička, a tak celkově naplňuje stereotyp "oproti jedničce větší, ale nutričně ošizená porce téhož". Přesto bych se vůbec nehněvala, kdyby se Tsui s vyšetřovatelem Dim ještě neloučil. I want mmmmoar!!!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že z docela seriozních případů soudce Ti udělali tvůrci několikanásobnou pohádku (máme tu na poslední chvíli vyléčeného císaře, draka, Krásku a zvíře, dokonce náznaky Pretty Woman, kdy jsou všichni úplně mimo z jedné prostitutky nebo pardon konkubíny) plus něco z Ostrova dr. Moreaua... A aby to bylo kór přehnanané, tak se trikaři vyřádili ve všem - maketách města, ničení lodí a především soubojích, kdy bojující provádějí naprosto neskutečné a nemožné kreace, až je to nechtěně směšné. Děj, ačkoliv obsahuje pár zajímavých prvků a dokonce i Deeových dedukcí á la Sherlock Holmes, je podán taky hodně zmateně, takže za mne převažuje spíše zklamání. ()

Reklama

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Aj Slováci by z Dobšinského fantasy mohli urobiť čarokrásne exteriéry Terchovských skál, kde by sa odohrával boj o moc, k tomu intrigy, zloba. Číňania oprašujú legendy a mýty, a predhadzujú Dee-ho ako trochu historicky hlbší protipól k britskému detektívovi, ktorý vraj umrel v Meiringene. V opulentných, pestrofarebných variáciách s antigravitačným spsôbom boja sa pomocou nezapamätateľných mien, bylín a zápletok sa odohráva pozerateľný súpis metód videných napríklad v Indiana Jonesovi, či spomínanom Holmesovi. Nepoteší cisárovná Wu s prísnym pohľadom, kde či spravíte dobre alebo zle v úmysle pomôcť, vždy bude krutá a hrozí vám smrť. No odvďačuj sa potom svojími výbornými sužbami takej žene. Ešteže je tu Angelababy, pre ktorú sa to všetko robí, lebo jej milý je rybacina, ktorá má viac než dve hodiny na to, aby získaval šikomokú podobu. Opäť ma však dostal a divákov podobne zmýšľajúcich detective, ktorý má rozum, všetko si všíma a veríte aj vtedy, keď v presýpacích hodinách je už len zrnko piesku na vyriešienie záhady. Jeden proti hordám. Inštinkt proti početnej ľstivosti, zrade a "dolus malus". Táto dvojka mi bola milšou kurtizánou, pretože nikomu sa nestavali sochy vladárov. (Deti generácie Stalina, Lenina to musia vedieť, aké je to oplzlé). Nevýhodou filmu však bol len ten mizerný pocit, či zelený čaj, ktorý som pritom pil (Snow Dragon) nemal v sebe...kašeľ....do čerta....(videné 09.02.2014, BDrip) ()

yangzhening 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si komentář Vavči, a tak jsem se tedy podíval. Dvě hvězdy dávám jenom za technologický pokrok čínského filmového průmyslu. Ve světovém kontextu film neobstojí vůbec v ničem. Triky jsou ve srovnání třeba s Hobitem až směšné a vůbec jsem si ve filmu nevšimnul "geniálních tahů". Že mě film docela spád by mělo být pro akční fantasy automatické. Kdyby tomu tak nebylo, bylo by to možná za "odpad". Navíc, musel bych ignorovat veškerou korejskou a japonskou filmovou tvorbu, aby se tenhle film stal "nejpovedenějším spektáklem roku v Asii". Jinak hudba se opravdu dala, to zase ano:-) Doporučuji ortodoxním fanouškům čínské filmové tvorby. Film je nutné posadit do kontextu čínské filmové reality. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark je mistr vizuálních i akčních orgií, hračičkovských detailů a vůbec liška podšitá, která dovede naprosto parádně skloubit několik žánrů (detektivka/thriller, dobrodružný) do pohádkového fantasy hávu. Mladý detektiv Ti se pouští do složitého případu mořského monstra a únosu známé kurtizány. V cestě mu stojí podezřívavý nadřízený a kupa namakaných oponentů. Vizuálně se Tsui dostal ještě dál, než v 1, město Luoyang vypadá uvěřitelněji, organičtěji, má to větší koule, atmosféru. V akčních scénách vsadil místo na kamerové efekty více na skutečné koně, schopnosti herců. William Feng ruluje jako vrchní komisař Yuchi Zhenjin, geniálním tahem bylo obsadit do role Ti Marka Chao, taiwanský herec, který má solidní charisma a slušné akční schopnosti, kráska Angela Baby je nezbytným fanservisem . Zápletka rozhodně není lame, napětí občas prolomí nějaký vtípek (doporučuji koukat do konce titulků), postavy jsou slušně prokreslené. Hudbu jistí Kenji Kawai, takže co více si přát? Nejpovedenější spektál letošního roku v Asii pro mě, jehož tempo Vás strhne, stejně jako audiovizuální stránka. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (1)

  • Mezi závěrečnými titulky je ještě jedna scéna. (griph)

Reklama

Reklama