Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nechal některými komentáři (zcela zbytečně) odrazovat, vidina stejného děje 2x po sobě mě příliš nebrala. Jenže právě ten nápad s dvojím pohledem (a samozřejmě především jeho zpracováním) mi přijde více než důmyslný a moc mě bavilo pozorovat, jak napodruhé všechno najednou vyznívá úplně jinak (třeba jen taková, řeklo by se triviální, scéna s nedostatkem mléka). No a samozřejmě casting byl čistá trefa do černého, protože Audrey Tautou je jako „nezdravě milující“ žena (v kontrastu s jejím vyzřením) prostě skvělá. V jednu chvíli jsem dokonce uvažoval i o plném počtu, jenže film se ke konci stáčí směrem, který mě úplně nenadchl (prozření/dovtípení se) a pak se to všechno začne krapet sesypávat jako domeček z karet (třeba jen takové banální ponechání si medailonku atd.). Úplný závěr naštěstí zůstal „mile“ otevřený (tedy alespoň v té verzi, kterou jsem viděl já), ale stejně mě mrzí, že to nakonec na těch 5* nebude, a to i přes výbornou hudbu. ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, co napsat. Film by si nebyl nic moc, nebýt neuvěřitelně a skvěle iritující Audrey Tautou. Svou roli pomatené a do nic netušícího lékaře posedle zaláskované studentky zahrála tak dokonale, že jsem měla chvílemi chuť si ji na chvíli půjčit z obrazovky a dát jí do zubů. Mému příteli trvalo hodně dlouho, než mi vysvětlili, že to byl jen film a že Audrey tu bláznivou a protivnou mešuge jenom hrála, že to bylo jen jako... Jsem zvědavá, jak si poradí s agentkou Neveuovou v Šifře Mistra Leonarda. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Romantický psychothriller, přinejhorším jeden z těch lepších. Nebýt Audrey, asi by o něm nevědělo tolik lidí. Nebýt Audrey, fungovala by druhá, temnější část příběhu o chlup spolehlivěji. Když je jenom roztomilou „servírkou odnaproti“, je radost ji sledovat, protože svou roli z Amélie obohacuje o nové, živelnější aspekty. Bohužel právě její roztomilost do druhé poloviny filmu vůbec nesedí. A se stále novými, na povrch vyplouvajícími zrůdnostmi stále méně a méně věříte v její vinu. Možná to byl úmysl režisérky, snaha podtrhnou dvojznačnost filmu, kdy věci zdánlivě krásné nabývají děsivých proporcí. Potenciál „zlomového“ filmu dvou tváří mohl být každopádně využit lépe. 70% Zajímavé komentáře: Lima, Rex Mundi ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Docela neotřelý příběh, který ale spíše škodí mezilidským vztahům. Sice mezi námi skutečně jsou lidi s psychopatickými a šílenými sklony, ale je jich podle odhadů třeba 1%. Ovšem lidská nátura je taková, že nás nejvíce zajímají extrémní případy. Proto se koukáme na takovéhle filmy anebo na televizní zprávy, ze kterých si můžeme udělat velmi zkreslený obrázek o skutečnosti. A určitě by byla škoda se kvůli nějakému strachu uzavřít vnějšímu světu a cizím lidem. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Tak krásná... a tak šílená! První půli filmu by jí člověk všechno věřil a najednou...hup a máme tu úplně jiný film. A mé pocity? Měla jsem sto chutí s ní zatřást, aby si to uvědomila. Stejně by si to neuvědomila :-).No a ten konec - pilulkový doktor... Panebože. Vzhledem k tomu, že mě to docela dostalo dávám 4* a máme to rovných 70%. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama