Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ľúbi ma, neľúbi ma považujem za film, ktorý viac sľubuje, než nakoniec poskytne. Samotný námet filmu je výborný (i keď nijako zvlášť originálny, veď aj jedna časť Dempsey a Makepeace so Suzie Quatro bola na túto tému), ale náročný na spracovanie. Rašomonovské prerozprávanie jedného príbehu prostredníctvom pohľadu dvoch párov očí bolo dobrým ťahom, ale spolu so záverom patrí k jediným kladom filmu. Audrey Tautou ma kontrapunktom medzi jej tváričkou a deviantným správaním nepresvedčila, o Bihanovom rozpačitom výkone ani nehovoriac. Režisérke sa nepodarilo vyhnúť úskaliam malej uveriteľnosti a falošnosti príbehu, na ktoré som pri romantickom filme s prvkami thrilleru dosť háklivý. Tri hviezdičky sú skôr aktom dobrej vôle, než vyjadrením môjho dojmu z filmu, ale jemnejšie hodnotenie mi ČSFD neponúka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejhorší nejsou trpaslíci, jak se domnívá český klasik Jára Cimrman, ale slepě zamilovaná a zhrzená erotomanka. Audrey Tautou v pro ní nezvyklé roli vás o tom přesvědčí. Jestli znáte OSUDOVOU PŘITAŽLIVOST s Douglasem, tak víte, na čem jste. To téma je podobné. Úvodní titulky jsou plné srdíček a následujících asi 30 minut to vypadá, že půjde o zamilovanou selanku, potom se to ale zajímavě zvrtne a samotný závěr je více než uspokojivý. ()

Reklama

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme usměvavou Audrey Tautou, které role naprosto sedla a dovedla ji zahrát velice přesvědčivě. Přetočení v polovině filmu je velice působivé a krásně to příběh oživý a divákovi se naskytne vidět příběh z jiné strany pohledu. Film do podrobna rozebírá psychiku a myšlení, psychicky narušeného člověka a to se mi moc líbí. A úžasný konec s mozaikou mě přesvědčil o 4* hodnocení :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Posunutí děje v půlce na začátek a vše znova viděno pohledem dalšího z aktérů, to jest pohledem milostného objektu není originální nápad, ale v tomto případě je pro pointu filmu zvolen trefně. "Amelie" je opět roztomilá, i když tady úchylkou dělat dobro právě netrpí. Mozaika za skříní z "vyšetřených" prášků mě ovšem dostala. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Na "Má mě rád, nemá mě rád" je pozoruhodná jedna věc - a není to jen přechod od romantické podívané k serióznímu dramatu. Je to něco jiného - přibližně v polovině zmizí Audrey Tautou na delší dobu z plátna (obrazovky) a film je najednou o 1000 % horší. Jak jen to ona dělá, že krom toho, že dokáže vybalancovat náročnou roli takovým způsobem a vy jí věříte úplně všechno, ještě vypadá naprosto neskutečně krásně?! "Má mě rád, nemá mě rád" je zajímavý film o zvláštní dívce, posedlosti a křehkosti životního štěstí. Ale hlavně je to film Audrey Tautou. Bez nadsázky. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama