Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadá jako kdyby se zamilovaná studentka nechtěla smířit s tím, že pro jednoho kardiologa nebyla velkou láskou, ale pouhou milenkou, aby nakonec vyšlo najevo, že nebyla ani tou milenkou, ale namísto toho psychicky narušenou ženou. Ha a kosa uhodila na kámen. Nemůžu si pomoci, ale k jemnému obličeji Audrey Tautou, kterou mám navíc navždy zafixovanou jako Amélii, mi takováhle role příliš nesedí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Originálne, napínavé, dramatické aj romantické. Proste skvelý film, ktorý majstrovsky spája niekoľko žánrov. Pred jeho pozeraním odporúčam nečítať absolútne žiadne texty vzťahujúce sa k deju a pustiť sa do toho len tak, "načisto". Výborné herecké výkony, atmosféra hustá ako med a konečné pointy ma dostali. Odo mňa si tento film 5* zaslúži. Bohužiaľ má jednu nevýhodu - naplno si ho vychutnáte iba prvý raz... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nechal některými komentáři (zcela zbytečně) odrazovat, vidina stejného děje 2x po sobě mě příliš nebrala. Jenže právě ten nápad s dvojím pohledem (a samozřejmě především jeho zpracováním) mi přijde více než důmyslný a moc mě bavilo pozorovat, jak napodruhé všechno najednou vyznívá úplně jinak (třeba jen taková, řeklo by se triviální, scéna s nedostatkem mléka). No a samozřejmě casting byl čistá trefa do černého, protože Audrey Tautou je jako „nezdravě milující“ žena (v kontrastu s jejím vyzřením) prostě skvělá. V jednu chvíli jsem dokonce uvažoval i o plném počtu, jenže film se ke konci stáčí směrem, který mě úplně nenadchl (prozření/dovtípení se) a pak se to všechno začne krapet sesypávat jako domeček z karet (třeba jen takové banální ponechání si medailonku atd.). Úplný závěr naštěstí zůstal „mile“ otevřený (tedy alespoň v té verzi, kterou jsem viděl já), ale stejně mě mrzí, že to nakonec na těch 5* nebude, a to i přes výbornou hudbu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ľúbi ma, neľúbi ma považujem za film, ktorý viac sľubuje, než nakoniec poskytne. Samotný námet filmu je výborný (i keď nijako zvlášť originálny, veď aj jedna časť Dempsey a Makepeace so Suzie Quatro bola na túto tému), ale náročný na spracovanie. Rašomonovské prerozprávanie jedného príbehu prostredníctvom pohľadu dvoch párov očí bolo dobrým ťahom, ale spolu so záverom patrí k jediným kladom filmu. Audrey Tautou ma kontrapunktom medzi jej tváričkou a deviantným správaním nepresvedčila, o Bihanovom rozpačitom výkone ani nehovoriac. Režisérke sa nepodarilo vyhnúť úskaliam malej uveriteľnosti a falošnosti príbehu, na ktoré som pri romantickom filme s prvkami thrilleru dosť háklivý. Tri hviezdičky sú skôr aktom dobrej vôle, než vyjadrením môjho dojmu z filmu, ale jemnejšie hodnotenie mi ČSFD neponúka. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Tentokrát "Amélie" není v Paříži, ale v Bordeeaux......studuje malířství a má před sebou celý život. Do něj jí však neúprosně vstupuje ženatý kardiolog Loic, ten však chudák o tom neví zhola nic a její lásku neopětuje. Postupem děje se usvědčuje v tom, že zde není něco v pořádku. Mladičká studentka postupně navazuje a splétá nitky tak, aby vysněný muž byl pouze její......Ze začátku zdárné lovestory přechází v děsivý thriller. Chladnokrevnost a bezohlednou ženu, která si jde za svým cílem za každou cenu, zde Audrey vystřihla zcela perfektně a "bez ztráty kytičky".....Pokud bude její herectví stále tak živé a čisté, máme se v budoucnu ještě na co těšit......... ...............Bien que mon amour soit fou, ma raison calme les trop vives douleurs de mon coeur en lui disant de patienter, et d´espérer toujours........... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama