Opět jeden z vrcholů poliziotteschi žánru, silně znepokojivé téma, aktuální dodnes, parádní rychlé akční tempo, při kterém se opravdu téměř nebudete nudit, surové scény krveprolití, efektivní auto-moto honičky, skvělý 70' funky/psychedelic zvukový doprovod (Stelvio Cipriani) a hlavně velmi efektivní kamera. V hlavní roli hvězda Marcel Bozzuffi jako nebojácný ale velmi rozhořčený policejní kapitán Vanni, který po zavraždění své manželky, bojuje proti rostoucí kriminalitě a organizovanému zločinu, s novými inovačními postupy, zde mu je na pomoci jím speciálně vycvičené komando ze čtyř nejlepších střelců s colty 38, po většinu času na motorkách..Na druhé straně opět velmi přesvědčivý Ivan Rassimov jako darebák Black Angel, se svým gangem, jehož specialitou jsou především teroristické akce s mučivě hrůzostrašnými, na dálku řízenými dynamitovými výbuchy na veřejných místech. Film obsahuje některé opravdu památné scény, krom střelby, akčních pronásledovacích honiček (ta za jízdy na vlaku byla vynikající), výbuchů aut, je zde jedna, kdy v parku, odpálen z auta na dálku, vyletí do vzduchu jeden ze zrádců, který neví že drží balíček s výbušninou. Škoda že šlo o poslední Dallamanův film (jehož specifikací bylo především giallo), za nedlouho se tento režisér stal obětí autonehody..(22.2.2010)
Nesdílím nadšení z filmu, téma je sice stále aktuální, honičky jsou řádně “cool” a stále se něco děje, proti hereckým výkonům, kameře, hudbě atd také nemůžu nic zásadního namítnout, ale jako celek mne to ve finále prostě příliš neoslovilo. Ani jeden z filmů, který jsem od Massima Dallamana viděl, nemohu zařadit mezi klenoty ve svém žánru, vždy mi vychází "jen" poctivě odvedená práce, bohužel bez nějaké té třešničky na dortu.(11.4.2010)