Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dánom sa podarilo natočiť perfektný western aký tu už dávno nebol. Dejovo jednoduché, za to však prehľadné a priamočiare. Atmosféra bola priam nabitá živočíšnou krutosťou divokého západu. Potešilo aj pár pripomienok a asociácií s Leonem, napr. hneď na začiatku ako bratia čakajú na prichádzajúci vlak, bez rečí, bez slov, ktoré aj tak boli zbytočné, pretože všetko potrebné sa dalo vyčítať z ich tvárí. Nádhera. Mikkelsen typovo perfektne zapadol do postavy cudzinca a o tom, že hral ako z profesorskej knihy sa hádam ani netreba zmieňovať. Príjemne prekvapil aj Morgan, po všetkých tých slaďárňach, kriminálkach a priemerných akčných alebo hororových filmoch konečne rola, kde vynikol ako nekompromisný, bezcitný záporák. Jednoznačne zatiaľ jeho najlepší film. Škoda Evy Green, jej postava mi tu prišla trocha nevyužitá a slabá. Nepomohol tomu ani ten jej vyrezaný jazyk, veľmi mi tu chýbal jej nádherne zafarbený hlas. Keby tu bola trocha výraznejšia, osobitejšia hudba, mohlo ísť o snímok kvalitou zrovnateľný s tými najlepšími klasickými kúskami od legendárnej dvojky Leone-Morricone. 87/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Scenár plný klišé a ani herci tomu veľa nedali. Chápem, že tvorcom išlo o ukázanie toho, ako ľahko mohol človek prísť na Divokom Západe o život. Ostatne, Seth MacFarlane vo Všetky cesty vedú do hrobu mal na priemerný vek obyvateľa Divokého západu podobný názor. Ale tu už to hraničí miestami až s komédiou (brat, mladík). Pár scén má niečo do seba, ale inak som sa dosť nudil a bol sklamaný. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Převodník se zdá býti prostý. Sweetwater nahrazuje Sweetoil, Mikkelsen je Jill (pravda, trochu agresivnější), Eva Green je Harmonika, co když má mluvit hraje a když má hrát nemluví, J.D.Morgan představuje morálně zpustlého Franka (akorát tak neflusá tabák), Mikkelsenův brácha je Cheyenne a Chu-Chu Morton zůstal s vlakem na nádraží. Ty exteriéry, kamerové nájezdy, záběry na postavy zezadu, dlouhé dustery…, že by pokus o dánské špagety s národní omáčkou z tepelně neupraveného masa? Asi to tady nebude za většinový názor, ale než westerny s archetypálním motivem pomsty jde Dánům pořád lépe pití.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dánsko/britský western, snažící se tvářit co možná nejtemněji, ale ve výsledku působí jako velice špatná televizní inscenace. Jediné co nějak připomene starý dobrý western, je závěrečný souboj, jinak nic. Mikkelsen je nepřesvědčivý, Green nudná, Morgan trapný. Drsný western divák dostane, ale zábavný již nikoliv. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tak Evropané opět vracejí úder Amíkům na westernovém poli. Dánská (!) reminiscence na westerny Anthonyho Manna se vší tou drsností, špinavostí a přímočarostí. Děj ubíhá jak šílený kůň, moc se toho nenamluví (a když tak to stojí za to), napětí chvílemi nedá vydechnout, přestřelky mají šťávu a o životy hrdinů se skutečně bojíte! Herecké obsazení je vskutku velkolepé - Mads Mikkelsen tím mlčenlivým mstitelem prostě je, Eva Green je i s jizvou na rtu krásná a éterická a Jeffrey Dean Morgan je naprosto excelentní hajzl, který ve westernu dlouho chyběl (prakticky od doby Malého Billa, resp. Johna Heroda). Nemám problém udělit 100%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení začalo v 22. dubna 2013 v Johanesburgu v JAR. (morgos)
  • V závěru filmu se přijíždějící šerif v jednom záběru objeví s hvězdou na pravé straně hrudníku a hned v tom dalším záběru ji má na levé straně. (raininface)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama