Reklama

Reklama

Ironclad 2: Battle for Blood

Trailer 1

Obsahy(1)

Muž, ktorý prežil veľké obliehanie hradu Rochester, musí znova bojovať, aby zachránil svoj klan od keltských nájazdníkov.
Mladý Hubert (Roxanne McKee). Ostatní žoldnieri však majú iné motivácie: skúsení harcovníci, akým je Berenger (David Caves) nebojujú za Boha či vlasť, lež iba za peniaze a krv z bitiek. (Incantator)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem tomu chtěl napařit odpad. Jakmile jsem si po pár minutách zvykl na toho kameramana s epileptickým záchvatem, tak už to šlo lépe a bylo to koukatelné. Historické béčko na kterém jde poznat nízký rozpočet. Opět je to celé o obraně jednoho hradu a vystačilo si to s jednou, docela slušnou, hudební melodii hrající na pozadí ve vypjatých momentech. Tom Austen v některých momentech vypadal jako kopie zesnulého Andy "Spartakuse" Whitfielda. Ještě jedna věc mi trochu vadila. Připadal jsem si jako v Call of Duty, když se soupeřovi vojáci jevili odnikud, dokud jsem neudělal nějaký progress. Na hrad útočila původně skupinka asi 50 Skotů ale padlo jich tam celkově snad ze 150. V závěru při titulcích naznačí, že Guy odešel bojovat do stoleté války, která ale začala pokud se nepletu až o cca 100 let později. Ale co, bavil jsem se. Dvě hvězdičky blížící se spíše k těm třem. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tohle nezachrání ani účast Michelle Fairleyové (lady Stark), ani Predrag Bjelac, který má na začátku asi třicet lidí, ale postupně si jich v lese naklonuje nejmíň tři sta. Nezachrání to ani srbští členové štábu s tak cool jmény jako Kostič a Mrdan. V původním filmu mě nejvíc bavil ten sniper- lučištník, tady nemá luk vůbec nikdo. Nepotěšil dokonce ani odkaz na Jméno růže, to když v hradní kuchyni divoženka osouloží mladého pana Huberta. Ale pořád jsou to silnější dvě hvězdičky než u Cageova "čínského historického dobrodružství" Outcast. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Jednotku si už príliš nepamätám, ale pri takomto type filmov to ani nevadí. Film plní svoj účel - menej ukecaná stredoveká režba s jednoduchým príbehom a množstvom akcie. Celkom fajn akcie, sem-tam nejaké tie drsnosti. Všetko aktraktívne odohrávajúce sa na bohom zabudnutom hrade. Vadili iba trasľavá kamera a na môj vkus príliš veľa bojovníc. Zaujímavé, že nielen komparz bol tvorený srbskými hercami, ale aj o efekty a postprodukciu sa postarali Srbi. Tí však v zaradení krajín tu na čsfd chýbajú. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu lepší a svižnější než Outlaw KIng. Tedy první Ironclad je povedenější, ale potěšily mě spád filmu a napětí. Škoda prasácké kamery v akčních scénách (tak trochu jako v Gladiátorovi), naopak hudba měla správný skotský říz. Větší problém jsem měl s tím, komu fandit - Angličané se usadili na skotském území, Skotové zase působili jako banda hrdlořezů z pravěku. Oblíbená středověká taktika - když nemohu hrad vlastnit, raději ho vypálím, než by připadl nepříteli - si palec nahoru také nezaslouží, i když to tak prostě bylo, o čemž by mohli vyprávět nejen husité, ale i komunisti (ti zase z jiných důvodů). Scéna znásilnění v kuchyni dá vzpomenout snímek Jméno růže. Osobně mě pak potěšila přítomnost M. Fairleyové, jelikož jsem se tak chvílemi vrátil do světa GOT. Dobývání hradu je názornou ukázkou, jak se s pár lidmi dá udělat třeskutý boj (ano, ano, ukázal to již Excalibur). Z nádherné krajiny se mi nejvíce líbil mlžný les v úvodu. Za mne spokojenost. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Uznávám, po příběhové stránce se nejedná a nějakou silně erektivní záležitost a střihač s kameramanem by v mnoha chvílích taky zasloužili natáhnout hubu na opěradlo od židle, ale výprava je až neskutečně dobová, herci jsou sympatičtí, mrtvých je víc než ve Statečným srdci a ke konci dokonce nastoupí nějaký náznat emocí. Pokud čekáte béčkovou středověkou rubačku, budete spokojeni, pokdu čekáte něco jiného, máte smůlu. Normálně bych dal tři hvězdy, protože to přeci bylo o něco slabší než první Železná kláda, ale ídíky šílenýmu podhodnocení budu trochu nadržovat. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Oproti předchozímu filmu, který se natáčel na území Velké Británie, se filmovalo pouze v Srbsku. (Yardak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno