Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (138)

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem původní film neviděl tak nebudu srovnávat. Na mě film působil vcelku originálně a solidně. Hlavní hrdina byl solidně trhlej a opravdu během "hry" se zajímavě vyvíjel. No škoda, že si pokazil ten konec. Na jedno shlédnutí určitě ano, víckrát bych to ale asi nedal. Slušná atmosféra a oceňuji i přítomnost Rona Perlmana, i když tentokrát tam byl spíš jen do počtu a aby měli zajímavé jméno do titulků, ale toho chlapa mám rád, takže OK. 60 % ()

rainman93 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech povedené a rádoby neokoukané. Co všechno je člověk schopen udělat za peníze? Jak moc ho to změní? Je zrůda ten kdo zadává úkoly nebo kdo je mění? Víte, kde jsem se s velmi podobnou myšlenkou setkal poprvé? U filmu Hračka s Pierrem Richardem. Kde pochopitelně teklo daleko méně krve na druhou stranu bylo vyznění možná ještě více syrovější. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zabij můru, polkni můru, probuď v sobě hnusnou stvůru." Chudák John Fitzgerald Kennedy. V roce 1963, u nebeské brány, se ptal: "Kterej dobytek a PROČ?!" a dozvěděl se: "Sorry, jen HRA, neb 1% nejmocnějších se nudí." Ach jo. Přitom začátek výborný, plácni mouchu za litr, sněz za 3622 dolarů. V tu chvíli mě příběh vcucnul rychleji než Elliot nebohou masařku. A už jsem se těšil na další úkoly a na rychlé prachy. Rozplakat dítě za 5 litrů? Cha, spousta rodičů to dělá denně a zadarmo. Slzičky oschnou, prachy mi zůstanou. Podpálit v jesličkách prdýlku jezulátku? Honem, kde mám ty sirky? A dál? Úkol na pohodu, vzít osamělého pána do bistra na kafe. V podstatě dobrý skutek, ovšem měl své mouchy (a že jich bylo). A šup! Už jedu s Elliotem po tobogánu, přímo do kriminálu, i s pštrosem. Bezva hra se pak bohužel zamotala do celosvětové pavoučí sítě, kdy nitky vedou k dalším nitkám a hrajou snad všichni, včetně nemluvňat a bezďáků. Ale motorkářský gang mladíků a jejich bezhlavou jízdu ulicemi jsem si užil. I poslední, 13. úkol, Člověče, nezlob se s pistolí, postiženým bráškou a zlým fotrem kazícím hru. Dávám... tři rány řemenem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočne veľmi nápadité, ale ku koncu strácajú tvorcovia dych. Tam, kde to už nejde príbehom, pridajú tony krvi, aby to aspoň šokovalo, keď už neprekvapilo. Celkom zaujímavé prekvapenie na záver je následne zabité prešpekulovaním a veľmi diétnym koncom. Na žáner typu krvavý horor so zaujímavou zápletkou je to ale hodné vzhliadnutia. Aj vďaka niektorým scénam, kde sa skôr zasmejete, ako vystrašíte. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Doslova přes kopírák stejné jako originál 13: hra smrti. Jsou tu jisté odlišnosti, ale úkoly jsou takřka stejné a vůbec mě nepřekvapuje, že americká verze oproti té thajské vynechala pojídání exkrementů :P Herecky je to mnohem mnohem lepší a díky tomu o dost koukatelnější. Velkým zklamáním je ale závěr, který kazí celkový zážitek. Chápu, že se alespoň závěrem chtěli tvůrci odlišit od originálu a trochu překvapit, ale tohle za to nestálo... Mimo jiné mi v některých chvílích hlavní hrdina opravdu lezl na nervy, a to hlavně v situacích, kdy se ozve jeho svědomí a snaží se vše a všechny zachránit (scéna s motorkáři mluví za vše). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)
  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama