Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (255)

choze 

všechny recenze uživatele

Po superhrdinské KRONICE přichází ALMANACH o cestování časem. Opět tu máme partu celkem sympatických mlaďochů, kterým se dostane do rukou (a vzápětí z nich vymkne) obrovská moc, opět to má formu found footage a opět to docela baví, ačkoli to do značné míry promarňuje svůj potenciál. Hlavní problém je, že mlaďochům trvá půlku filmu než stroj času vůbec zprovozní (!) a poprvé se s ním přenesou do minulosti. Takže půl filmu čekáte, než se začne dít to, proč se na film o cestování časem díváte. Uteče další čtvrtina, kde mlaďoši dělají se strojem času zábavné vylomeniny. Jenže vy se začínáte ošívat - už třičtvrtě filmu je pryč a i když se na něj dobře kouká, něco zásadního vám tam pořád chybí. Konflikt. Ve filmu sice jde o přelomový vynález, ale vlastně tam nejde o nic. Ano, konfliktu se dočkáme v závěrečné čtvrtině, jenže to už na něj není čas a tak musí proběhnout sakra zrychleně a vyřešit se tím nejjednodušším, nejpředvídatelnějším způsobem. Verdikt? Podobný jako u OSMI HROZNÝCH. Kdyby se vyhodila první půlka o ničem a radši rozpracovala ta druhá, kde se konečně dějí zajímavé věci (které nepotřebovaly tak velkorysou expozici), mohla by z toho být pecka. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná s klišé příběhem a nezajímavýma postavama. To je Projekt minulost. Sci-fi, které zcela zapadlo za kvalitnější bratříčky jimž nesahá ani po kolena. Navíc samozřejmě s tímto typem cestování časem se pojí i logické kiksy. Ani ty kvality filmu rozhodně nezvedají a tak tu máme unylý snímek, na který jsem velice rád zapomněl a dále si ho nehodlám připomínat. 45% ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto filmu pro mládež o cestování časem napsat... Neviděl jsem k němu žádné ukázky, dokonce ani fotografie, což bylo - dle zdejších komentářů, evidentně výhra. Kompletně celý film se odehrává před ojektivem ruční videokamery, kterou si hlavní postavy zaznamenávají své cestování v čase a zároveň je prostředkem, který dodává filmu dynamiku (= je často rozklepaná, rejža by řekl jakoby autentická). Jen to začně být chvílemi nuda sledovat, jak se mládež bezstarostně baví. Závěr s klasickým poučením, sice trochu namíchává zajímavější koktejl, ale už je to tak trochu s prošlou záruční lhůtou. Zpočátku jsem chvílemi uvažoval o čtyřech hvězdách, po skončení dávám maximálně tři hvězdy s přimhouřením oka. PS: Pokud jste se ještě nedívali na fotkya ani na filmové ukázky, nedělejte to! Jinak snad ani nemá cenu se na film dívat, protože tam je v podstatě většina děje. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Behačky v čase mám veľmi rada a pri tomto tínedžerskom úlete som sa aj výborne bavila. Decká boli sympatické, kamera perfektne roztrasená a triky dobre zvládnuté. Naviac si to tí šarvanci bez zbytočného mudrovania naplno užívali, aj keď bolo jasné, že ich roztopašné výšlapy nezostanú bez následkov. A keď to došlo to tohto bodu, začal film naberať na obrátkach a chudák Adam mal čo robiť, aby si z toho nepustil do gatí. A ja som šťastná, že ten diablov stroj na mňa nečíha niekde v sklepe. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Neurážející teen blbůstka, která tak trochu experimentuje v žánru sci-fi, i když zdaleka nedokáže obsáhnout všechny technobláboly, jako třeba v Návratu do budoucnosti. Ty se tak redukují na samotné naťuknutí a nedokáží operovat vcelku. Zato se podíváme pěkně dlouho na pořádnou MTV párty, která funguje jako dokonalá reklama na Imagine Dragons a jejich vyřvávačku Radioactive. V rámci žánru uspokojí, ale nikterak nenadchne. A found footage styl mě začíná už pěkně jebat. JInak to, jak film skončí, je vám jasné už tehdy, když si dáte dohromady scény z traileru a začnete sledovat první "časové kravinky" ústřední pětice. 55% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)
  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • Pôvodný dátum americkej premiéry bol stanovený na júl 2014, ale kvôli silnej konkurencii ju presunuli na 30. január 2015. (Hudakfilms)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama