Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

dezorz 

všechny recenze uživatele

Dobry scenar, jedoduchy ale silny pribeh, ako sa dozvedam, je to velmi znama knizna predloha, ktora ma niekolko TV spracovani, neikolko filmovych spracovani a teraz aj toto anime. Co sa tyka formy, tadicne 2D-3D kilsovite prevedenie. Pribeh to vsak posuva k tomu lepsiemu, co v anime filme za rok 2006 v japonsku vzniklo. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já se bála jiného konce, bála jsem se, aby to nedopadlo třeba jako Donnie Darko. Fakt jsem se bála. Už se nebojím, už vím. Byl to moc pěkný film; k dnešnímu dni se mi hodil. A ten kluk byl skvělej, viď, Makoto :-) Dodatek: dnes ráno jsem se probudila a co prvního mi připadlo na mysl? Film, který jsem shlédla včera večer. Asi mi z mysli jen tak neodejde... Dodatek k dodatku: i po několika týdnech, měsících se mi náhle v mysli zjeví toki wo kakeru shójo... protože ten film za to stojí. A protože na ten film prostě nemůžu jen tak zapomenout... musím ze 4* udělat 5*. ^^ ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento den začal stejně jako spousta dalších - Makoto zaspala, pak musela spěchat do školy, aby nepřišla pozdě. Ale tento den nebude stejný - ve fyzikální laboratoři se stane podivná událost, která způsobí, že Makoto může cestovat zpátky v čase, a napravit cokoliv, co se jí úplně nepovedlo. S cestováním si užívá velkou zábavu, až do chvíle, kdy zjistí, že svými skoky ovlivňuje i to co se děje v budoucnosti - a hlavně jejím dvěma přátelům Chiakimu a Kosukemu. Rozhodne se své skoky použít k tomu, aby i jim pomohla... Asi jsem už moc rozmlsaný japonskými animovanými filmy Hajao Mijazakiho, a tudíž jsem touto časem skákací dívkou trochu zklamán. Kromě toho že mne úplně neoslovil příběh (a to mám obecně tématiku cestování časem hodně rád), tak ani animace mi nepřišla na takové úrovni jako filmy výše zmíněného, a koneckonců ani hudba nebyla úplně ono (opět při vzpomínkách na hudbu Joe Hisaišiho). Na druhé straně přesto všechno co jsem napsal, nemohu říct, že bych se nebavil a nebo litoval ztraceného času - i tak jde o nadprůměrně zábavný animovaný film, jen jsem očekával o něco víc... ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

"Time waits for no one." Zábavný a zároveň smutný romantický příběh o cestování v čase se sympatickými postavami v čele s hlavní hrdinkou, krásným soundtrackem a pěknou animací, který zdařile dokazuje, že každé sebemenší rozhodnutí, každá nevinná drobná změna v minulosti dokáže vyvolat lavinu. Velmi příjemné překvapení. 10/10 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Krásný film... Originální děj, krásná hudba, pěkné zpracování, příjemné postavy... Celkem mě to i dojmulo... To vracení se časem bylo uděláno hezky a ani jsem se moc neztrácel v ději, takže za to plus... Text závěrečné písničky při titulkách je krásný a dokonale podtrhuje tento krásný film... "Vypálila jsem si do srdce naše společné dny, abych si je mohla kdykoliv připomenout. I když budu někdy milovat někoho jiného, zůstaneš pro mě navždy něčím zvláštním, něčím cenným." ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • Film také vyhrál ceny Hotchi Film Awards (2006) a Mainichi Film Concours (2007). (NGP)

Reklama

Reklama