Reklama

Reklama

Miss Violence

(festivalový název)
  • Řecko Miss Violence (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodina je základ státu. Jaký je tedy stát, jehož základní jednotku nejde charakterizovat jinak než mlčenlivým, vyčítavým terorem, kterým otec a děda ovládají svou ženu i své děti a vnoučata? Jedenáctiletá Angeliki v den vlastních narozenin skočí z okna a film, který se od tohoto momentu odvíjí, nabízí až perverzní podívanou uzavřenou převážně do interiérů. Pomalu se odhaluje temná pravda skrývaná pod stavovským povrchem. (Letní filmová škola)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ELENI, ZAMKNI DVEŘE.“… /// Psycho úvod, ve kterým vás napadaj různý myšlenky, proč asi ta malá holka dobrovolně (a bez padáku) skočí z panelákovýho balkonu. Nejasný a podivný chování postav pokračuje a buď se budete kurevsky nudit, nebo bavit, hlavně filmovejma nápadama v každý vobyčejný, nudný scéně. Furt čekám, kdy na mě vybafne nějaká hnusárna. Jasně že přijde, vo tom to je a všichni, jak na to koukám, se na to těšíte. Jsme tady kvůli tomu a každej v tomhle filmu to ví. Proč? Prostě musí, páč jinak by to bylo totálně vo hovně. Mám rád spořádaný rodinky, proto i týhle ten spravedlivě spokojenej úsměv na konci ze srdce přeju. Fláknu 4*, za to fajnový čekání na vyvrcholení. Ale Srpski film… to je jiný prznění! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na hajzlu nemáme dveře, páč u nás doma před sebou nemáme co skrejvat. 2.) Zajímá mě, jak probíhá výchova dětí v Řecku. 3.) Zjistím, že i bejt třetí může uspokojit. 4.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku je jasné, že v rodině, kde se v podstatě celý odehrává, není něco v pořádku... Hodně podstatnou stopáž ale film vcelku nudí, protože vyobrazuje strojené a hrané přetvařování všech členů, jak to všechno klape, jak se vše řeší v klidu, jak jsou všichni zodpovědní atd. Kvalitní kamera a stísněnost v bytě podsouvá divákovi nepříjemný pocit, se kterým si ale neví rady. Divák přímo netuší kam ten pocit zařadit, jak si s ním poradit. V poslední třetině se film "rozjede" na plné obrátky a vrazí celou "krásu" rodinky divákovi do xichtu ... Adrenalin se vyšvihne a divák je totálně zhnusen. Finále je očekávané a působí jako by vás někdo na poslední chvíli odřízl ze šibenice ... V podstatě hnusnej film ... leč vyobrazuje běžné dění v problémových rodinách po celém světě ... ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Na muj první řeckej film to vůbec nebylo špatný.. když se Řecko tak se mi vybaví moře, gyros a Troja, ale určitě ne filmy.. Řekové jsou asi trošku zvláštní národ, o tom neni pochyb když hned první co jsem od nich viděl byla tahle zvláštnost.. začátek dost syrovej a drsnej, ale pak přišly hluchý místa a už se nic moc nedělo.. každopádně v týhle rodině bych žít nechtěl.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjá! Jestli se chtějí Řekové z toho marastu někdy vyhrabat, nesmějí si točit takováhle pekla. Na tohle téma už tu bylo hodně explicitnějších filmů, ale to, jak je všechno podáváno takovou klidnou až záměrně nudnou formou, je ještě horší, než kdyby se zacházelo do nejmenších detailů. Hodně znepkojivá záležitost. 85% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na úvod filmu podivná scéna usmiatej dievčiny, ktorá si to rozhodne na vlastné narodeniny skočiť kade ľahšie. A následne prvé dve tretiny filmu dosť statická nuda bez poriadneho deja... avšak to celé to lyrické divadlo bolo napokon len ľahkou predohrou pred finálnou pol hodinou, ktorá absolútne odkrýva celé pozadie podivného a strojeného správania tejto na prvý pohľad normálnej rodinky. Ale ako sa neskôr ukáže, normálne nebolo nič, a veruže absolútne nič. Akoby klasik povedal "something is rotten in the family of Angeliki". Priznám sa, že prvú hodinku filmu som považoval za stratený čas, avšak to vyvrcholenie a postupné odkrývanie všetkých okolností a osudov - to stálo naozaj zato, niečo neuveriteľné (a bohužiaľ zároveň tak reálne v dnešnom skazenom svete). Z gréckych psycho-drám ďalej odporúčam Kynodontas (aj keď to je skôr taká utopia). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Alexandros Avranas Miss Violence založil na skutečném případu, který se odehrál v Německu (kde Avranas studoval), zasadil ho však do řeckých reálií. Tím ho proměnil v komentář současné rodiny a rázem i v politické stanovisko k celé řecké společnosti. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama