Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Menšie mesto v USA zasiahne správa o tom, že sa objavil zvláštny vírus, ktorý je nebezpečný a nákazlivý. Vedci nedokážu vysvetliť, o aký vírus sa jedná, a tak oblasť uzatvoria a vyhlásia karanténu. Pre tínedžerov je to perfektná príležitosť dobre sa zabaviť, lenže uprostred zábavy sa objaví nakazený. Vírus sa rýchlo rozširuje a spôsobuje extrémnu agresivitu u nakazených. Emma (Sofia Black-D'Elia) sa však nehodlá zmieriť s tým, že by mohla prísť o svoju rodinu, a rozhodne sa vziať zodpovednosť do vlastných rúk. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

maddy 

všechny recenze uživatele

Na základe traileru som sa celkom tešil, nakoľko tretí diel Paranormal Activity od tejto režisérskej dvojice považujem za najlepší v sérií (o štvrtom, ktorý tiež režírovali už radšej pomlčím). Vo výsledku je však Viral taký zombie horor takmer bez zombies (respektíve v tomto prípade to nie sú priam zombies, ale nakazení akýmsi vírusom). Film máí však priveľmi dlhý rozbeh, kde sa prvú hodinu takmer vôbec nič zaujímavé nedeje a riešia sa pubertálne problémy dvoch stredoškoláčok, následne sa odohrajú asi dve krátke scény s nakazenými, ktoré však nemajú žiadnu atmosféru, nebodaj napätie a v záverečnej pol hodine iba doma väzní sestra svoju druhú nakazenú sestru. Bez toho, aby to celé bolo akokoľvek hororové alebo dramatické alebo malo aspoň nejaký spád. Síce to vyslovene neurazí, ani to nie je nijako amatérsky natočené, iba neskutočne zbytočné. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádný viral ani virvál, jen další komorní kousek o virové/zombie nákaze, kdy parazit v podobě tkaničky od bot vleze do člověka a ten se pak chová, jak kdyby kouřil nekvalitní trávu a do toho chlastal (pocit hladu, nevolnost, zvracení, agresivita, nutkání chodit na party). Bídně zahrané, tuctově natočené bez jediné scény, která by si aspoň na čas vyhradila místo ve vaší paměti, v žánru i díky klišé snadno zaměnitelné. Dokonce se můžete spolehnout i na to, že Barack Obama aktivuje protokol, který obsahuje karanténu, armádu, stanné právo, nějaké to vybombardování a Bůh žehnej Americe. Nejlíp to shrnuli na IMDb v Message Boards, kde se někdo ptal, proč nakažení na konci „hibernují“ pohromadě v jakémsi hnízdě a kdosi na to trefně odpověděl, že čekají na lepší scénář.. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Příběh o dvou sestrách, které se nastěhují do Californie, ale chvíli poté je ve městě vyhlášena karanténa z důvodu globálni pandemie způsobené parazitem. Nic jiného není důležité, protože to vše už zde bylo a v mnohem lepším podání. Takže zde máme boj o přežití, rodinná dilemata, utíkání, řev a ne moc nebezpečné nepřátele. Filmů o zombies, virech, parazitech a karanténách máme už dost a když už nějaký nový spatří světlo světa, čekám trošku inovace. Ta bohužel nenastala a já tak zůstávám na podprůměrném hodnocení. Pro ty, kteří jsou už přesyceni těmito filmy tento kousek není. Pro ty, kteří nemají moc nakoukáno nebo nemají co pustit a nechtějí krvavé orgie ani střeva v obýváku je tento film uspokojivá alternativa. Mírné zklamání od tvůrců PA. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

V malém městečku vypukne nákaza, kterou zapříčiňují paraziti a sleduje dvě sestry, okruh lidí, kteří se snaží vyváznout. Docela dobrý námět, který skýtá mnoho nápadů, jak si vyhrát s touto tématikou. Ve výsledku se to podařilo na půl, neboť budovaní nějakého napětí se příliš nedaří. Tvůrci dávají příliš prostoru postavám, vztahům a zbytečným dialogům. Herci ztvárňují sympatické postavy, proto hluchá místa tolik netrápí, ale spíše mrzí to, že naplno nevyužili potenciál. Chybí zde více hororové akce a příliš se nevyužívá boj s infikovanými lidmi. Dvojnásobná škoda, protože vizuál vypadá výborně.......6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Joost a Schulman sa spoločne podieľali na najlepšej časti (III) z mnohopočetnej série Paranormal Activity. Taktiež ju však dokonale skurvili štvrtým pokračovaním, čo im len zriedka ktorý fanúšik hororu dokázal zabudnúť. Moja zvedavosť či napravia svoju reputáciu bola bez hraničná, a tak vynechať "Viral" by bolo priam trestu hodné. No a ako to dopadlo? Zmenili svoj spôsob spracovania (F.F. za "klasiku), žáner (toto je scifi - nie horor), ponechali atmosféru, pridali nejaké tie solídne masky, a tu veškerá paráda končí. Nenudil som sa, no dúfal som v lepší reparát. Nebiť toho hudobného doprovodu počas podaktorých vypätých pasáži, len sťažka by som udelil tretiu hviezdu - 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Tujunga v USA. (willy1)

Reklama

Reklama