Reklama

Reklama

Monsters - Temný kontinent

  • Velká Británie Monsters: Dark Continent
Trailer 2

V tomto akcí nabitém pokračování, které se odehrává deset let po událostech úspěšného sci-fi Zakázaná zóna od režiséra Garetha Edwardse, se mimozemské příšery rozšiřují na Střední východ. Ve snaze snížit jejich počty byla do jedné nejmenované blízkovýchodní země umístěna americká armáda, která odtamtud pravidelně provádí kobercové bombardování pouště. Kromě velkého množství obřích mimozemských mrtvol má jejich počínání za následek také děsivé ztráty na životech obyčejných lidí. Armáda proto vede válku na dvou frontách - bojuje proti povstalcům vyzbrojeným pancéřovkami a improvizovanými výbušninami, ale i proti monstrům, která se prohánějí kolem pouště. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Facerr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tam promarněná příležitost, až je to člověku líto. Monstra, který jsou tady docela vyvedený mi přijdou jen jako kulisa příběhu, kterej je úplně o něčem jiným. Do půlky filmu to vypadá na slušně se rozjíždějící podívanou, ale pak to jde s příběhem tak z kopce, že už jsem musel ty dlooouhý záběry plný vyždímanejch slz a vyafektovanejch emocí přetáčet. Fakt velká škoda:/ ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Trošku postrádám smysl a cíl tohoto filmu. Nebýt těch málo mutantíků mohlo to být výborné drama o válečném konfliktu někde na středním východu. Takhle to na mě působí jako násilné a nesmyslné napojení na první díl, který těžil z nízkého rozpočtu a napínavé atmosféry tzn. byl úplně někde jinde. Kdyby dnešní doba nebyla plná válečných konfliktů a terorismu mělo by to u nezaujatého diváka nejspíš úspěch, takhle tj hodně velký přešlap... ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

S původními Monsters to nemá nic společného, a jestli to něco - ale hodně, hodně vzdáleně - připomíná, tak Apocalypse Now. Prostě vojenský film s partičkou mladých rekrutů z amerického slumu, a jeden velitel, kterému hrabe. Místo Jižní Ameriky Střední východ. Nic víc. Zklamání. První díl stál na nejistotě a všedních situacích, do nichž zasahuje nevšední prvek. Tohle je o ničem a monstra jsou zde v podstatě jen do počtu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po jednotke, ktorá neukázala nič, prišla dvojka... ktorá ukázala všetko. Je prekvapivo ambiciózna a po vizuálnej stránke vyzerá miestami veľmi dobre. Je to nečakané, nakoľko najmonumentálnejšou scénou nízkorozpočtovej jednotky bola pasáž, v ktorej sa dvaja ľudia plavili po nočnej rieke. Dvojka je vojnový film, v ktorom raz za čas prebehnú príšery rôznych druhov, veľkostí a záujmov. A treba povedať, že... bohužiaľ. Vojnové časti scenára sú totiž o ničom. Nezaujímavé, nudné, nezáživné, štandardne nakrútené a plné klišé, predvídateľných zvratov a brutálne nelogického konania vojakov (neskutočná scéna, v ktorej sa X minút hádajú so sedliakom a ignorujú fakt, že sa k nim približuje gigantická, krvilačná obluda). Herecké výkony nestoja za zmienku, snáď len s výnimkou bradatého veliteľa tímu (Johnny Harris). Filmu škodí aj prehnaná dĺžka dvoch hodín, čo je na takýto druh filmu ozaj veľa. Našťastie, v scénach s príšerami snímka chytá dych a stáva sa pôsobivou. Sledovať, ako sa svet (ne)vyrovnal s inváziou gigantov je mrazivé. Môže byť zaujímavé sledovať, akým (teda ak vôbec nejakým) smerom sa bude séria uberať. Každý diel môže diametrálne iný, s novými postavami a odohrávať sa bude v odlišnom prostredí. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zatímco Edwardsovo úvodní kapitola sázela na nenucenost a atmosférické road divadlo, Dark Continent se zpočátku pokouší vydat mariňáckým směrem, který budoucí sérii posílá do filmových pekel. Jediné co se dá vyzdvihnout je syrovost a špína, která na vás vyskakuje z každého okénka. Jinak je to skrz na skrz podprůměrná nuda o partě zakomplexovaných jednodušších zmrdečcích, kterým po pár minutách filmu vážně nepřejete nic pěkného, natož abyste se s nimi mohli ztotožnit. Green se pokusil vsadit na úspěšnou notu Districtu a fatálně vyhořel. Dobře mu tak! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Na konci filmu, když Frater (Johnny Harris) střelí muže do hlavy, je krev na zdi místo červené modrá. (Johnny.ARN)
  • V čase 6:42 filmu, při projíždění Detroitem ve svém Camaru, je otáčkoměr v pravém dolním rohu obrazovky na nule otáček. (Johnny.ARN)
  • Gareth Edwards, režisér prvního dílu, nebyl spokojen s tím, jakým směrem se tento film vydal. Mimozemšťané v původním filmu splynuli s přírodou, zatímco v tomto se spíše snaží ovládnout svět, což je úplný opak. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama