Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmanská říše roku 1915: ve městě Mardin jsou jedné noci shromážděni tureckými žandarmisty všichni arménští muži včetně Nazareta. Stejně jako mnoho dalších je i on odvlečen od své rodiny do pouště na nucené práce. Když jsou odvedení muži a Nazaretovi spoluvězni popravováni, podaří se mu jako zázrakem přežít a uprchnout. Dozvídá se, že jeho dvojčata přežila genocidu na Arménech a vydává se je hledat – a jeho nesnadná odysea ho přivádí ze syrské pouště přes Kubu až do Spojených států amerických. (Das Filmfest)

(více)

Diskuze

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

"'The Cut' is not just a film about the material, it's about my personal journey through cinema, and the directors who I admire and who influence my work. Elia Kazan's 'America America' is a very important influence. So is the work of Sergio Leone, how he used framing. It's also an homage somehow to Scorsese. I wrote this film with Mardik Martin, Martin Scorsese's very early scriptwriter who wrote 'Mean Streets' and the first draft of 'Raging Bull.' Because he was Armenian, I discovered him on this project, and he helped me write it. And we spoke a lot about obsessional characters in Scorsese films," Akin said.

"The film deals also a lot with my admiration for Bertolucci, and Italian westerns and how Eastwood adapted Italian westerns," he continued. "And the way we try to catch the light, always having it behind us, is very inspired by the work of Terrence Malick. So this film is very much in the Atlantic ocean, somewhere near the Azores —for a European film it's too American, for an American film it's too European."

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Hodně zajímaý je, že spoluscenárista filmu (spolu s Fatihem Akinem), je Mardik Martin, který naposledy dělal Zuřícího býka před 34 lety (spolu s Paulem Schraderem).  A předtím ještě New York, New York a Špinavé ulice. Spolu s dalšími zajímavými věcmi okolo filmu - byl zájem o uvedení v Cannes, ale režisér si to nepřál z "osobních" důvodů -- hlavní hrdina je prý "chaplinovský" málomluvný charakter - jsem hodně zvědavý, co z toho bude.

Související novinky

Festival Das Filmfest chystá filmové hody

Festival Das Filmfest chystá filmové hody

19.10.2015

Historicky první zpracování Stokerova Draculy, jeden z nejstarších evropských zvukových filmů, snímek oscarového Michaela Hanekeho, nejnovější film z dílny kultovního Fatiha Akina Šrám či vizuálně… (více)

Reklama

Reklama