Reklama

Reklama

Recenze (9)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Grandiozne sklamanie podobnych rozmerov ako bol korejsky My Way. Woo dostal k dispozicii obrovsky rozpocet a tak je vyprava giganticka a cele je to nadherne a prehladne nasnimane. Lenze je to prd platne, kedze to po cely cas pôsobi mrtvolne a nedokaze vyvolat ziadnu emociu. A to jak pri neskutocne natahovanej romantickej linii troch parov ale aj pri scenach z bojovej vravy. Chemiu v romantickych liniach medzi parmi nenajdete ani pod mikroskopom a ani herci nemaju, co hrat. A bojove sceny su sice technicky vymazlene, dokonale prehladne a aj krvave a napriek tomu pôsobia uplne chladne a pocit krutosti nevyvolaju ani na chvilu. Cely cas to su take pekne momentky z hnusnych udalosti. To sa tyka celeho filmu. Jeden pekny zaber strieda druhy este krajsi, ale je vam uplne ukradnute, co sa vo filme deje. Keby som si pustil finale Esmeraldy a obcas ho prerusil vylodovacou scenou z filmu Zachrante vojaka Ryana, tak bude vysledok ovela zabavnejsi. 4/10. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Woo se v Číně těší celkem velké popularitě a tím pádem pro něj asi nemusel být problém sehnat patřičný kapitál, který je na snímku vidět. Avšak casting už je slabší i přes Kaneshirovu účast. Každopádně, na krystalicky čistý obraz jsme u asijských filmů zvyklý, na zajímavé úhly kamery a zpomalovačky také, ale i když se snímek snaží být tím "best", na My Way nebo Hrdiny války ani zdaleka nemá a to se netýká jen bojových scén, ale i příběhu a hlavně atmosféry. Zde je tak nějak vše jasné i pro člověka neznajícího Čínské dějiny. Nemohu si pomoci, ale přijde mi to stejně nedotažené jako svého času Kod Navajo. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že nejsem intelektuál a nemusím na filmech hledat chyby, abych pak mohla psát sáhodlouhé a chytré komentáře, protože rejža mi prostě nesahá ani po kotníky. Osobně by mi stačily hvězdy tři. Líbí, nic moc, nelíbí. A Crossing se mi prostě líbil, a když se mi něco líbí, tak chyby nehledám a je mi celkem šumák, kolik jich v tom či onom je. Tenhle film není jednoduchá záležitost a chvilku trvá, než divákovi začnou docházet souvislosti, a i když hlavně ze začátku působí trochu zmateně, tak prostě John Woo je typ režiséra, který tenhle typ vyprávění umí ukočírovat. A že jde o kombinaci slaďárny, války a neklidné druhé poloviny 40. let v Číně? Proč ne? Války bohužel byly jsou a budou. Stejně jako láska, která umí ovládnout lidská srdce kdekoliv a kdykoliv. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Woo na staré kolená tvorí obrovské vojenské epopeje. Jeho Red Cliff zbožňujem. A Crossing má rovnaký potenciál zasiahnuť presne tie túžobné predstavy aké som si počas sledovania vytvoril. Film sleduje osudy rôznych ľudí hneď po Japonsko-Čínskej vojne a následne nacionálnej revolúcie, kde tí čo bojovali spolu odrazu bojujú proti sebe. Fei Zhao je maliar čo sa týka zachytenia obrazu a Taró Iwaširo zase krásne podfarbuje emócie. Bojové scény sú krásne nasnímané a vypointované. Možno v úvode zamrzí trochu viditeľné CGI. Inak sa jedná o tradičnú romancu akú sme mohli vidieť napríklad v Atonement. Scén je na zapamätanie viac než dosť a čo je dôležité každá postava k nám rozpráva veľmi príjemnými charakterovými črtami s ktorými sa nielenže vieme stotožniť, ale vieme sa do nich aj zaľúbiť. Herecky sa nemám dôvod vyjadrovať. Každý spĺňa presne to čo má a ešte niečo naviac. Film slúži ako hodnotový film o neistých dobách a láske, ktorá ženie morálku zúčastnených na tie správne miesta. Mal som na chvíľu pocit, že som sa ocitol v inej dobe a v inom čase. Formálne vyspelý a rozprávačsky zaujímavý počin. Neviem sa dočkať druhej časti. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je v tom holt všechno, co od filmu Johna Woo čekat: velkoryse pojaté bitevní sekvence, holubice, nadstandardní vztah dvou mužů (zde generála a jeho radisty), námluvy vyjádřené tancem, nadživotní charaktery (generál Lej), tryskající emoce a dokonale zvládnuté řemeslo. Že čeho je moc, toho je příliš? Dobře, ale srovnávat to s "cimrmanovskou" splácaninou My Way mi nepřijde úplně spravedlivé. ()

Galerie (246)

Reklama

Reklama