Reklama

Reklama

Recenze (9)

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Woo se v Číně těší celkem velké popularitě a tím pádem pro něj asi nemusel být problém sehnat patřičný kapitál, který je na snímku vidět. Avšak casting už je slabší i přes Kaneshirovu účast. Každopádně, na krystalicky čistý obraz jsme u asijských filmů zvyklý, na zajímavé úhly kamery a zpomalovačky také, ale i když se snímek snaží být tím "best", na My Way nebo Hrdiny války ani zdaleka nemá a to se netýká jen bojových scén, ale i příběhu a hlavně atmosféry. Zde je tak nějak vše jasné i pro člověka neznajícího Čínské dějiny. Nemohu si pomoci, ale přijde mi to stejně nedotažené jako svého času Kod Navajo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První část "Pearl Harboru Johna Woo" o osudech třech párů na sklonku čínské občanské války. Rozhodně nepřehlédnete ani nepřeslechnete, že Woo se dostal k olbřímímu rozpočtu. V tom problém není. Problém je, jak s ním naložil. Civilní pasáže ústředního tria jsou naivní přeslazenou limonádou, za kterou by se styděla i kdejaká červená knihovna, ale jakkoli prostinké to je, tak to ještě jde skousnout. Problém jsou paradoxně (vždyť je to John Woo!) přepísknuté rozmáchlé epické válečné scény (vypadají jako ty z Kódu Navajo; akorát větší, větší a ještě větší), kde Woo neví co by a tak tam metá jeden výbuch za druhým, zpomalovačka střídá zpomalovačku a... A ano, v obou svých polohách je to prostě Pearl Harbor jedna k jedné. Akorát to není tak zábavné (ani směšné) a prostě to jen nudí. I díky tomu, že jde o prolog, který se dal shrnout do patnáctiminutovky na začátku druhé části. Na tu to však neláká ani náznakem, protože osudy i postavy nezaujmou a ke své vlastní škodě überpřestylizovaná akce se zajídá již tady. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že nejsem intelektuál a nemusím na filmech hledat chyby, abych pak mohla psát sáhodlouhé a chytré komentáře, protože rejža mi prostě nesahá ani po kotníky. Osobně by mi stačily hvězdy tři. Líbí, nic moc, nelíbí. A Crossing se mi prostě líbil, a když se mi něco líbí, tak chyby nehledám a je mi celkem šumák, kolik jich v tom či onom je. Tenhle film není jednoduchá záležitost a chvilku trvá, než divákovi začnou docházet souvislosti, a i když hlavně ze začátku působí trochu zmateně, tak prostě John Woo je typ režiséra, který tenhle typ vyprávění umí ukočírovat. A že jde o kombinaci slaďárny, války a neklidné druhé poloviny 40. let v Číně? Proč ne? Války bohužel byly jsou a budou. Stejně jako láska, která umí ovládnout lidská srdce kdekoliv a kdykoliv. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je v tom holt všechno, co od filmu Johna Woo čekat: velkoryse pojaté bitevní sekvence, holubice, nadstandardní vztah dvou mužů (zde generála a jeho radisty), námluvy vyjádřené tancem, nadživotní charaktery (generál Lej), tryskající emoce a dokonale zvládnuté řemeslo. Že čeho je moc, toho je příliš? Dobře, ale srovnávat to s "cimrmanovskou" splácaninou My Way mi nepřijde úplně spravedlivé. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Člověk natěšený po Red Cliff chystající se na další Wooův velkofilm, tentokrát už z doby, kdy po sobě lidi opět střílí zbraněma. Jen co se v Číně porazí Japonci na konci 2. světové války, tak hned začne válka občanská, kdy Čankajškovi jednotky bojují proti postupujícím komunistům, které je vytlačují pomalu na Taiwan. Sledujeme osudy 3 párů, které se proplétají. Bohužel akce je zde jen na začátku a ke konci a není na Wooa až tak dbrá, mezi nimi je spíše romatická linka občas až z červené knihovny. Konec je utnutý a pokračuje se pak dalším díle, kde bude hlavní údálost potopení čínského "Titaniku" , parníku Taiping. 6/10 ()

Galerie (246)

Reklama

Reklama