Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (308)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Yoshiaki Kawajiri .. Vizuální orgie. Krásná kombinace futuristických a typicky upírských prvků. Pro oko tak krásné, že tenhle vjem přebil i celkem slabý scénář, který je zvláště pro mě, tématem a originalitou poutavý opravdu minimálně. Naštěstí je tajemný lovec D skutečně cool, atmosféra je velmi chytlavá a konec zahřeje u srdce. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

K japonským animákům je občas složité psát komentáře, jelikož skoro všechny mají stejné klady a zápory. Ať už se jedná o krásnou animaci, originální pojetí příběhu a jeho spletitost. To vše platí i v tomto případě, kde populární cyberpunkové prostředí střídá prostředí temné a gotické. Moc pěkný animák, ve kterém jsem se občas ztrácel. ()

Reklama

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. Niet pochýb, že Japonci sú v tomto smere najlepší a najoriginálnejší. Animáciu vedia urobiť pekelne vymakanú. Síce tam chýba plastickosť, v ktorej sa Američania doslova utápajú, ale o to lepšie. Pre mňa určite. Milujem takýto typ animácie, najmä z Miyazakiho tvorby, a vedel by som ju pozerať dookola. Fascinuje ma akým spôsobom ju vedia spraviť, ako ju dokážu vnímať a divákovi excelentne naservírovať. Američania tí môžu ticho závidieť. Americká produkcia sem tam ročne niečo nové ponúkne, ale na japonskú animovanú filmografiu to nemá ani z ďaleka. Aj Vampire Hunter D patrí medzi najlepšiu animovanú tvorbu krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorá ma ozbrojila skvelou animáciou, svižnou hudbou, ktorá dodávala filmu správne tempo a impulz, vizuálnym a efektným prevedením. Po prvej projekcií zatiaľ zostávam pri 4*, lebo toľko skvelých momentov, čo film ponúkol som nemohol naraz monitorovať. Možno druhá, určite druhá projekcia to u mňa už vytiahne na konečným 5*. 85% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úchvatné!!! Ja som na to pozeral s úžasom od prvej minúty až do záverečných titulkov. Neskutočne skvelé animácie, dokonalé ozvučenie a pohlcujúci romantický fantasy príbeh. Naviac je to celé ladené do vamp-horroru. Všetko samozrejme: Made In Japan. V žiadnej inej krajine by sa nepodarilo vyprodukovať tak skvelý animovaný film. Pre mňa bol "Vampire Hunter D" veľký filmový zážitok. ***** ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

V animé se vyznám pouze průměrně, ale tenhle kousek je pro mě jedno z nejkrásnějších a nejakčnějších - to správné slovo, které se sem nejvíc hodí je samozřejmě anglické do češtiny nepřeolžitelné COOL. D je neusále ledově klidný, nechá ostatní vykecat a pak je stylově sejme. Postavy nejsou černobílé, i "zlého" upíra pohání vznešený cit, souboje jsou precizně načasované (přicházejí vždy, když už si říkáte, že by nějaká ta akcička mohla přijít), úchvatné, atmosféra vykreslovaná nenápadnou ale výbornou hudbou... Nemůžu než doporučit, jde o skvost, který hravě strčí do kapsy Van Helsingy i Blady 100% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama