Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (308)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nádherné vizuálně, myšlenkově i příběhem. Vampíří svět z pohledu anime je velmi zajímavý, úplně jiný než ten "náš, draculův", přípomněl mi spíš knížek New Wierd, je krásně zpracovaný do detailů a vtáhnul mě okamžitě do děje. Postava poloupíra D je také víc než zajímavá, není typickým kladným hrdinou, zdá se, že prahne jen po odměnách, ale uvnitř něj se skrývá mnohem víc... Velmi sugestivní upíří pohádka pro dospělé. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. Niet pochýb, že Japonci sú v tomto smere najlepší a najoriginálnejší. Animáciu vedia urobiť pekelne vymakanú. Síce tam chýba plastickosť, v ktorej sa Američania doslova utápajú, ale o to lepšie. Pre mňa určite. Milujem takýto typ animácie, najmä z Miyazakiho tvorby, a vedel by som ju pozerať dookola. Fascinuje ma akým spôsobom ju vedia spraviť, ako ju dokážu vnímať a divákovi excelentne naservírovať. Američania tí môžu ticho závidieť. Americká produkcia sem tam ročne niečo nové ponúkne, ale na japonskú animovanú filmografiu to nemá ani z ďaleka. Aj Vampire Hunter D patrí medzi najlepšiu animovanú tvorbu krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorá ma ozbrojila skvelou animáciou, svižnou hudbou, ktorá dodávala filmu správne tempo a impulz, vizuálnym a efektným prevedením. Po prvej projekcií zatiaľ zostávam pri 4*, lebo toľko skvelých momentov, čo film ponúkol som nemohol naraz monitorovať. Možno druhá, určite druhá projekcia to u mňa už vytiahne na konečným 5*. 85% ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Vampire Hunter D: Bloodlust je pre mňa veľmi tažký oriešok. Ide totiž o jedno z mála kultoviek kde originálna zvuková stopa a tým pádom i dialógy nie sú v japončine, ale v angličtine. A tak sa tu podľa môjho názoru miesia dosť nesúrodo japonský zmysel pre extrémnu štylizáciu obrazu a „coolovo stupídne“ napísané dialógy (som alergický na typické frajerské frázy). Následne bola dodatočne vytvorená i japonská stopa, túto však len tak ľahko nezoženiete a tak som si film musel „vychutnať“ v angličtine. Príbeh je vynikajúcou kombináciou upírskych mýtov a dystopickej postkatastrofickej budúcnosti. Slovákov môže tešiť to, že grófka Carmilla je priamo inšpirovaná našou neslávne známou krvavou pani Elizabeth Bathory. Ostatné postavy sú vydarenou zmeskou postáv známych z diel o upíroch a ich prenasledovateľoch (Stoker, Rice). Vampire hunter D :Bloodlust však patrí do anime šlabikára a kto to myslí s anime vážne, nemal by ho minúť. 8/10 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa mi to celé zdalo akoby neisté, nevedel som čoho sa chytiť. Potom ale prišiel ukľudňujúci zvrat (na povrch vyplávala nejednoznačnosť postáv, ktoré sa dovtedy tvárili westernovo čierno-bielo), vzápätí tony akcie (ktoré prehlbujúcu sa charakterizáciu zúčastnených absolútne nepotlačili) a v závere som už v duchu úpenlivo nariekal, ze sa nejedná o pilot k aspoň 10 hodinovému seriálu... A potom - EPILÓG, ktorý tento príbeh pána D definitívne vystrelil do pantheónu japonskej anime! Tomu vravím citovo zainteresovať a po okraj naplniť. Neváhajte! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano... příběh je velice jednoduchý. Ale toto je opět jeden z případů, kdy forma suverénně vítězí nad obsahem. Takhle nějak měl vypadat Van Helsing. Temná atmosféra, drsný hrdina v klobouku, nejrůznější upírské potvůrky, které sou vychcané, krvelačné a hlavně neuvěřitelně sexy (vesměs). Byť animace z větších vzdáleností občas zaostává (japonci mají standartně problémy s chůzí, během a občas i s animací koně -Ti mi vůbec nějak nesedli... měli bejt (polo)robotický, či co? ), tak animace detailů postav a jejich obličejů je skutečně na úrovni, především pak krásné oči Charllotiny dokážou do těch divákových vehnat skutečné slzy dojetí. V dalších aspektech se už však jedná o veskrze fenomenální dílo. Dav Zombie - upírů pochodujících viktoriánsky vyhlížející vesnicí, vychytávky budoucnosti zkombinované s gotickou atmosférou, rozmáchlé záběry na všechny možné stavby, přes vysuté mosty po Maskované Odpočívadlo...A ta hudba... Vampire Hunter D snese bez problémů srovnání s Bladem, Van Helsingem i Burtonovou Ospalou Dírou, přičemž za posledním zaostává jen o malý kousíček, zbylé dva překonává o několik úrovní. 5 hvězdiček je opět povinností, ale přece jen v porovnání s Miyazakiho Naushikou z Větrného údolí je to JEN čistejch 5 hvězdiček. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama