Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (308)

akisha 

všechny recenze uživatele

K Vampire Hunterovi s čas od času ráda vracím. Na upířinu skvěle navnadí už atmosférický úvod a v podobném duchu se to nese až do konce. Nejlepší je to zhruba v polovině, kdy se hrdinové dostanou do "hnízda" Barbarois a následující honička s mimem a "stromo-ženou" nemá chybu a celá tahle část se mi líbila jen o malinko víc, než samotný závěr u Carmily. Jakožto diváku znuděnému stále stejnými filmy s upíří tématikou, buď ve stylu Bladea nebo Interview, (Twilight se do upířin dá počítat jen těžko) je tohle vítaná změna po japonsku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Anime má své kouzlo a tématika upírů, kouzel a podivných bytostí je ideálním místem pro obrazové orgie plné nápadů a temných obrazů. Vampire Hunter D:Bloodlust využívá všech těchto předností, ale bohužel je nedokáže udržet na celých 103 minut pro vytvoření dokonalé iluze. Jednoduchá dějová linie, která je podpořena výbornou akcí a krásnou animací. Možná je škoda, že se toho divák neznalý ostatních dílů/komiksů/apod nedozví tolik, kolik by chtěl, ale určitě si základní představu odnese. Pro příště snad jedině méně hluchých a pomalých míst, které po skvělém a stylovém rozjezdu brzdí film a neprávem ho odsuzují k "nedokonalosti". ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nádherné vizuálně, myšlenkově i příběhem. Vampíří svět z pohledu anime je velmi zajímavý, úplně jiný než ten "náš, draculův", přípomněl mi spíš knížek New Wierd, je krásně zpracovaný do detailů a vtáhnul mě okamžitě do děje. Postava poloupíra D je také víc než zajímavá, není typickým kladným hrdinou, zdá se, že prahne jen po odměnách, ale uvnitř něj se skrývá mnohem víc... Velmi sugestivní upíří pohádka pro dospělé. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tahle anime je opravdu pěkně nakreslená. To se musí nechat. Nabízí napínavý příběh věčné lásky ala Dracula, do něhož jsou namixování ghulové, hvězdné koráby, supermoderní zbraně i atmosféra westernů. Jestli vás tento popis zaujal, pak je to film pro vás. Na druhou stranu příběh nenabízí nic vysloveně originálního, a pokud vám jde o "cool" atmosféru (věřím, že o ní šlo tvůrcům primárně), kouněte se radši na seriál Hellsing. Ten je sice nakreslený hůř, ale i přes delší dobu trvání plyne i působí o dost svižněji. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co s Dunpealem ještě neměli tu čest, vezměte to nejlepší z Bladea, Van Helsinga, Draculy a Kletby bratří Grimmů, hoďte to do animovaného hávu a umocněte na druhou. Možná dostanete hrubou představu tohoto animovaného skvostu. Vyjadřování nejniternějších pocitů ve chvílích ohrožení života ještě nikdy nepůsobilo tak upřímně. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama